29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"Ayak İzleri - 1 Porto Fotoğraf Sergisi" Balıkesir'de açıldı

"Ayak İzleri - 1 Porto Fotoğraf Sergisi" Balıkesir'de açıldı BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de fotoğraf sanatçısı Bahadır Aksan'ın Portekiz'in Porto şehrinde çektiği fotoğraflardan oluşan Portekiz'in Ankara Büyükelçiliği himayesinde hazırlanan "Ayak İzleri - 1 Porto Fotoğraf Sergisi" törenle açıldı.

19.01.2017 - 21:38

Balıkesir Fotograf Sanatı Derneği Çağdaş Sanatlar Sergi Salonu'ndaki açılış töreninde Portekiz Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Mario Tiago Paixao, fotoğraf sanatçısı Bahadır Aksan, Balıkesir Fotograf Sanatı Derneği Başkanı Bahar Özmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dursun Çaltı, kamu kurum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Portekiz Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Mario Tiago Paixao, törendeki konuşmasında, iki ülke arasındaki dostluğun kültürel etkinliklerden geçtiğini söyledi.

Paixao, Türkiye ve Portekiz'in coğrafi olarak birbirine çok yakın olmasalar da iki ülke ve insanları arasında hiçbir sorun bulunmadığını vurgulayarak, "Portekiz ayrıca Türkiye'yi AB yolunda destekleyen ülkelerden biridir. Bu dostluğun bir göstergesi olarak da bu tür ilişkileri devam ettirmek durumundayız. Bu dostluğun en önemli özelliği de aslında böyle kültürel etkinliklerden geçiyor. Bu fotoğraflar Porto'da bir Türk fotoğrafçı tarafından çekildi." dedi.

Bahar Özmen de Balıkesir'de ilk defa Portekiz Büyükelçiliği himayesinde sergi açıldığını kaydetti.

Sergi, 15 Şubat Çarşamba gününe kadar açık olacak.