16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Aydın'da "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" toplantısı

Aydın'da "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" toplantısı AYDIN (AA) - Aydın'da 15 Temmuz Milli İdare ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Aydın İl Başkanlığınca "Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

23.03.2017 - 22:50

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Kültür Merkezi'ndeki toplantıda, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mevcut sistemin ülkeye zarar verdiğini dile getiren Saral, "Bu sistem artık çuvalladı. Hasta yatağında yatıyor. Bu sistem bitecek. Bu sistem bize dar geliyor. Bizim bedenimize sığmıyor. En büyük zaman israfı benim Meclis'imde yaşandı. Aylarca hep kavga hakaret... neler yaşadık. Parlamenter sistem bu millete biçilen bir kefendir. Bu millete biçilen kefeni, bu millet Allah’ın izniyle 16 Nisan’da çıkartıp büyük Türkiye’yi kuracak, Avrupa'nın o kudurmuşluğuna da böyle aşı yapmak gibi kendilerine getirtebilecek bir noktaya inşallah getirir." ifadelerini kullandı.

Halk oylamasında "hayır" oyu kullanacakların kimler olduğuna dikkati çeken Saral, "PKK, HDP, DEAŞ, Batı 'hayır' diyor. Kurban olduğum vatandaş. Bunların hayır dediği şey de hayır olur mu? Bunu gör. Bunlar niye 'hayır'ı istiyor çünkü 16 Nisan’da 'evet' çıkarsa Türkiye’yi tutabilene aşk olsun. Artık Batı hizaya gelecek, hepsi artık Türkiye’nin gücünü kabul edecek." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Saral, "Muhalefete alışmışsın ya, iktidara gelme şansın yok zaten. Oturmuşsun, yapışmışsın koltuğa kalkmıyorsun. Millet sana” Git. Bıktık senden” diyor. Git torunlarını sev, denizde balık tut. Bir şey yap. Böyle geldin böyle gitme sayın Kılıçdaroğlu. Senin de bir faydan olsun." diye konuştu.

Toplantıya MİDDER Genel Başkanı Serhat Çağ, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen de katıldı.