29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Aydın'da FETÖ davaları

Aydın'da FETÖ davaları - Aydın'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Tuğba Kuruyemiş'in sahibi Ahmet Tonkul ve oğlu Fatih Tonkul hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi - Baba ve oğul hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendiAYDIN (AA) - Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Tuğba Kuruyemiş'in sahibi Ahmet Tonkul ve oğlu Fatih Tonkul hakkındaki iddianame kabul edildi.

16.12.2017 - 19:30

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ahmet ve Fatih Tonkul hakkında 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Toplam 26 sayfalık iddianamede, Ahmet Tonkul'un FETÖ'ye maddi destek sağladığına dair gizli tanık ifadelerine yer verildi.

Örgütün kapatılan dernekleri arasında yer alan Aydın Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) üyesi olduğu belirtilen Tonkul'un FETÖ'nün sözde Aydın İl İmamı Abdulbekir Kalkan ile birçok kere telefonla görüştüğü iddia edildi.

İddianamede örgüt üyesi sanıklarla Tonkul'un 5 kez yurt dışına çıktığı, bunlardan birinde örgütün firari üst yöneticilerinden Bekir Baz ile geri döndüğü öne sürüldü.

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Ahmet Tonkul, 3 Ağustos 2016'da tutuklanıp 11 Kasım 2016'da tahliye edilmişti.