28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Aydın'da FETÖ davası başladı

Aydın'da FETÖ davası başladı - Örgütün Didim ilçesi yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 10'u tutuklu 44 sanığın yargılanmasına başlandı - Mahkeme başkanının "15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olduğunu düşünüyor musunuz" sorusuna örgütün sözde Didim ilçe imamı Muharrem Sever, "Televizyonlarda ve devlet büyüklerimizin ifadelerinde Fetullah Gülen'in olduğu söyleniyor.

22.03.2017 - 20:46
Ergenekon davalarında da Genelkurmay Başkanı terörist ilan edilmişti. Sonrasında da masum olduğu ortaya çıktı. Bun nedenle yargılama sonucunu beklemekte fayda var" cevabını verdi

AYDIN (AA) - Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Didim ilçesi yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 10'u tutuklu 44 sanığın yargılanmasına başlandı.

Aydın 2. Ceza Mahkemesince Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Toplantı ve Konferans Salonunda görülmeye başlanan davaya, 2'si Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) bağlanan 10 tutuklu sanık, 30 tutuksuz sanık ile avukatları hakim karşısına çıktı.

Duruşmanın yapılacağı salonun çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Duruşmayı izleyecek sanıkların yakınları x-ray cihazından geçirildi.

İfadeleri alınan 12 sanık, mahkeme başkanı Erhan Yıldırım tarafından kendilerine sorulan FETÖ terör örgütü üyeliğini kabul etmediklerini belirtti.

Düzce'de yine aynı suçtan tutuklu bulunan ve SEGBİS'le ifadesine başvurulan, iddianamede örgütün Didim İlçe İmamı olduğu belirtilen Muharrem Sever, Didim'e iş kurmak için Gaziantep'ten geldiğini ve örgütle herhangi bir bağının olmadığını savundu.

Sever, mahkeme başkanının "15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olduğunu düşünüyor musunuz" sorusuna, "Televizyonlarda ve devlet büyüklerimizin ifadelerinde Fetullah Gülen'in olduğu söyleniyor. Ergenekon davalarında da Genelkurmay Başkanı terörist ilan edilmişti. Sonrasında da masum olduğu ortaya çıktı. Bun nedenle yargılama sonucunu beklemekte fayda var." cevabını verdi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, "Evet biliyoruz onu da cemaat terörist ilan etmişti." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı yarına erteledi.

İddianamede adı geçen ve firari olan 4 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

- İddianame

Didim ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Aydın Cumhuriyet Savcısı Ahmet Çamoğlu tarafından hazırlanan 35 sayfalık iddianame Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

Haklarında 7 buçuk yılla 22 buçuk yıl arasında ceza istenen sanıklara "Devlet kurumlarını ele geçirerek anayasal düzeni yıkarak yerine totaliter ve otoriter bir cemaat oligarşisi, zümre hakimiyetine dayanan devlet düzeni kurmak amacı ile hareket eden silahlı terör örgütü FETÖ'nün üyesi oldukları, şüphelilerin eylem birliği ve suç paylaşımı içerisinde hareket ederek Aydın ili ve Didim ilçesinde yapılanmada yer aldıkları, 15/07/2016 günü ülke genelinde cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti devletini ve anayasal düzenini ve hükümetini yıkmak amacı ile darbe teşebbüsünde bulunanlara destek verdikleri, terör örgütü FETÖ ile iltisaklı oldukları, bu bağlamda şüpheliler ile ilgili yapılan araştırmalar ve toplanan delillere göre terör örgütü üyesi oldukları" suçlamaları yöneltilmişti.