19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Aydın'da pitbullun kediye saldırısı güvenlik kamerasında

Aydın'da pitbullun kediye saldırısı güvenlik kamerasında AYDIN (AA) - Aydın'da pitbull cinsi köpeğin bir kediye saldırma anı güvenlik kamerasınca görüntülendi.

18.04.2018 - 18:47

Kurtuluş Mahallesi'nde sahibi tarafından tasmasız şekilde gezdirilen pitbull cinsi köpek, kaldırımda duran hamile bir kediye saldırdı.

Kediyi ısıran köpek, vatandaşların uzun uğraşları sonucunda kediyi bıraktı.

Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, kediyi Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi'ne götürdü.

Tekinbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, hamile kedinin kolunda ciddi çıkık ve kırık olduğunu, salı günü ameliyat edileceğini belirterek, "Ultrasonla bakıldığında karnında 3 yavru var. Onca sarsılmaya rağmen o yavrularımızın hala kalbi atıyor." dedi.

Kedinin hayatta olmasının mucize olduğunu aktaran Tekinbaş, "Bir mucize sonucu kurtulduğu için biz de ona 'Mucize' adını verdik." dedi.

Öte yandan pitbullun sahibi olduğu belirtilen R.K. (18) şikayet üzerine ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Bu arada, sahibinin tasmasız dolaştırdığı pitbullun kediye saldırı anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, tasmasız gezdirilen köpek, bir anda kaldırımdaki kediye saldırıp ısırıyor. Olayı gören vatandaşlar, köpeğin ağzındaki kediyi güçlükle kurtarıyor.