20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Aydın'daki FETÖ/PDY davası

Aydın'daki FETÖ/PDY davası - Aydın'da FETÖ/PDY'nin Didim ilçesi yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 10'u tutuklu 44 sanığın yargılanmasına devam edildi - Tutuksuz sanıklardan Selami Yavaş: - "Birkaç kişi sohbet toplantısında bir araya geldik.

23.03.2017 - 21:32
Toplantıda Burak Vural bize 'AK Parti'ye oy vermeyin de kime oy verirseniz verin' dedi"

AYDIN (AA) - Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Didim ilçesi yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 10'u tutuklu 44 sanığın yargılanması 2. gününde devam etti.

Aydın 2. Ceza Mahkemesince Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Toplantı ve Konferans Salonu'nda görülmeye başlanan duruşmaya, 2'si Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) bağlanan 10'u tutuklu, 30'u tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmanın yapılacağı salonun çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Duruşmayı izleyecek sanıkların yakınları x-ray cihazından geçirildi.

İfadesi alınan tutuksuz 12 sanık, mahkeme başkanı Erhan Yıldırım tarafından kendilerine sorulan FETÖ üyeliğini kabul etmediklerini belirtti.

Tutuksuz sanıklardan Selami Yavaş, dershanelerin kapatılmasının gündeme geldiği dönemde FETÖ'nün bir sohbete katıldığını ve tutuklu sanıklardan Burak Vural'ın sohbete katılanlara "AK Parti'ye oy vermeyin de kime oy verirseniz verin" dediğini belirtti.

Bu durumdan rahatsız olduğu için sohbet toplantılarına artık katılmadığını ileri süren Yavaş, "Fethullah Gülen’in ismini bile duyduğumda nefret ediyorum." şeklinde konuştu.

İddianamede adı geçen ve firari olan 4 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Mahkemede dün 10'u tutuklu, 2'si tutuksuz 12 kişinin ifadesi alınmıştı.

- İddianame

Didim ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Aydın Cumhuriyet Savcısı Ahmet Çamoğlu tarafından hazırlanan 35 sayfalık iddianame Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

Haklarında 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklara "devlet kurumlarını ele geçirerek anayasal düzeni yıkarak yerine totaliter ve otoriter bir cemaat oligarşisi, zümre hakimiyetine dayanan devlet düzeni kurmak amacı ile hareket eden silahlı terör örgütü FETÖ'nün üyesi oldukları, şüphelilerin eylem birliği ve suç paylaşımı içerisinde hareket ederek Aydın ili ve Didim ilçesinde yapılanmada yer aldıkları, 15 Temmuz 2016 günü ülke genelinde cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti devletini ve anayasal düzenini ve hükümetini yıkmak amacı ile darbe teşebbüsünde bulunanlara destek verdikleri, terör örgütü FETÖ ile iltisaklı oldukları, bu bağlamda şüpheliler ile ilgili yapılan araştırmalar ve toplanan delillere göre terör örgütü üyesi oldukları" suçlamaları yöneltilmişti.