20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Babası ve babaannesi keneden ölen bebek taburcu edildi

Babası ve babaannesi keneden ölen bebek taburcu edildi - Karabük'te, KKKA hastalığı şüphesiyle kaldırıldıkları hastanede babası ve babaannesi ölen 7 aylık "Hamza" bebeğin tedavisi tamamlandı KARABÜK (AA) - Karabük'te, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle kaldırıldıkları hastanede babası ve babaannesi ölen 7 aylık "Hamza" bebek taburcu edildi.

13.05.2019 - 16:40

KKKA hastalığı şüphesiyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan, daha sonra Ankara'daki Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen bebeğin tedavisi tamamlandı.

KKKA sonuçları negatif çıkan bebek, tedavisinin ardından ailesine teslim edildi.

- Olay

Zobran köyünde besicilik yapan Yücel Kader (37), 8 Nisan'da ateş, bulantı ve kusma şikayetiyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurmuş, hastanede serum takılan Kader, tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Şikayetleri devam eden Kader, iki gün sonra yeniden hastaneye başvurarak 7 aylık bebeğindeki keneyi çıkardığını, hastalığının bundan kaynaklanmış olabileceğini söyleyince yoğun bakıma alınmış, Ankara Hıfzıssıhha Laboratuvarına gönderilen KKKA test sonucu pozitif çıkan Kader, 14 Nisan'da müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Kader'in "Hamza" ismindeki bebeği de KKKA şüphesiyle Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmişti.

Yücel Kader'in annesi Kadriye Kader de (59), 21 Nisan'da ateş, bulantı ve kusma şikayetiyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurmuş, müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.