28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Bakan Dönmez Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret etti

Bakan Dönmez Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret etti - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik'in Söğüt ilçesinde Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret etti, anı defterine duygularını yazdı BİLECİK (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret etti.

20.07.2018 - 16:34

Bazı program ve açılışlara katılmak üzere Bilecik'e gelen Bakan Dönmez, Söğüt ilçesindeki Ertuğrul Gazi Türbesi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Burada Alp'lerin nöbet değişimini izledikten sonra türbede dua eden Bakan Dönmez, anı defterine şunları yazdı:

"Osmanlı Devleti’nin bir beylikten büyük bir devlete dönüşümünün gerçekleştiği ata toprağım olan bu mekanda bir kez daha bulunmaktan büyük şeref duymaktayım. Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye’nin atasına ev sahipliği yapan bu manevi noktada, mekanın kaderle birleştiği bu anda; Allah'tan, devlet olarak bize emanet edilen görevleri, burada ebedi istirahatinde olan Ertuğrul Gazi gibi en iyi şekilde yaparak, bizden sonra gelenlere, çocuklarımıza, şimdiki ve gelecek nesillerimize çok daha güzel bir Türkiye bırakmayı ve tüm milletimizin hayatına en güzel şekilde dokunmakta, güzelleştirmekte bizleri vesile kılmasını diliyorum. Her şeyin gözeticisi ve koruyucusu olan Rabbimiz bizleri, ülkemizi görünen görünmez her türlü kaza ve felaketten korusun. Amin."