19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bakan Eroğlu, Edirne'deki yatırımların temelini attı

Bakan Eroğlu, Edirne'deki yatırımların temelini attı - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Bugün 18 tesisin temelini atacağız.

23.06.2017 - 22:22
Peki bu yapılanlarla ne olacak? 183 bin 500 dekar arazi sulanacak. Bu müthiş bir rakam. Aynı zamanda 6 milyon metreküp su depolayacağız. Üç yerleşim yeri taşkınlardan korunacak, 1 milyon fidan üretilecek, 40 aileye ORKÖY desteği verilecek''

EDİRNE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Edirne'de 18 tesisin temelini atacaklarını belirterek, "Peki bu yapılanlarla ne olacak? 183 bin 500 dekar arazi sulanacak. Bu müthiş bir rakam. Aynı zamanda 6 milyon metreküp su depolayacağız. Üç yerleşim yeri taşkınlardan korunacak, 1 milyon fidan üretilecek, 40 aileye ORKÖY desteği verilecek." dedi.

Eroğlu, Selimiye Meydanı yakınlarına kurulan tören alanında düzenlenen Edirne'de yapılacak 18 tesisin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, kente her zamanki gibi yatırım müjdeleriyle geldiğini söyledi.

Bugün Edirne için çok önemli 18 tesisin temelini atacaklarını ifade eden Eroğlu, tesislerin maliyetinin 199 milyon lira olduğunu belirtti.

Edirne'yi yapılan yatırımlarla ''çiçek gibi'' yapacaklarını vurgulayan Eroğlu, kentin Türkiye'nin en muhteşem şehirleri arasında yerini alacağını aktardı.

Edirne'ye son 14 yılda 11 milyar liralık yatırım yapıldığını açıklayan Eroğlu, ''Bugün 18 tesisin temelini atacağız. Peki bu yapılanlarla ne olacak? 183 bin 500 dekar arazi sulanacak. Bu müthiş bir rakam. Aynı zamanda 6 milyon metreküp su depolayacağız. Üç yerleşim yeri taşkınlardan korunacak, 1 milyon fidan üretilecek, 40 aileye ORKÖY desteği verilecek. Gerçekten muhteşem bir çalışma." diye konuştu.

Edirne'de tamamlanan yatırımlar hakkında da bilgi veren Eroğlu, kenti baraj ve göletlerle donattıklarını söyledi.

Bakan Eroğlu, tamamladıkları içme suyu tesisleri ile şehir merkezi ve 3 beldeye yıllık 6,46 milyon metreküp içme suyu temin ettiklerini anımsatarak, ''Edirne'yi baraj ve göletlerle donattık, 6 baraj ve 28 gölet inşa ettik. 427 bin 880 dekar araziyi sulamaya açtık. Çiftçilerimize yıllık 192 milyon lira zirai gelir artışı sağladık. 87 derenin ıslahını tamamladık. 20 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Edirne Şehir Ormanı, 3 bal ormanı ve 9 mesire yeri tesis ettik. 11 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu ve 1 adet deniz otomatik gözlem istasyonu kurduk.'' ifadelerini kullandı.

Hazırladıkları Trakya Gelişim Projesi'nin bölgenin kalkınması açısından büyük önem taşıdığının altını çizen Eroğlu, proje kapsamında yapacakları 67 baraj ve göletle bölgenin ''baraj ve göletler diyarı'' haline geleceğini, bölgedeki bütün mümbit toprakların sulanacağını söyledi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yatırımlar dolayısıyla Bakan Eroğlu'na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ORKÖY kapsamında orman köylülerine sertifikaları dağıtıldı.

Bakan Eroğlu, iftarını Selimiye Meydanı'nda vatandaşlarla birlikte yaptıktan sonra akşam namazını Eski Cami'de kıldı.