19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bakan Özlü'den Öğretmenler Günü mesajı

Bakan Özlü'den Öğretmenler Günü mesajı - Özlü: "Türkiye'nin her karış toprağında, her bir ferdinde emekleri bulunan, her koşulda fedakarca görev yapan öğretmenlerimiz 2023 ve 2071 hedeflerimizin dinamosu olacaktır"ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye'nin her karış toprağında, her bir ferdinde emekleri bulunan, her koşulda fedakarca görev yapan öğretmenlerimiz 2023 ve 2071 hedeflerimizin dinamosu olacaktır.

23.11.2017 - 16:45
" ifadesini kullandı.

Özlü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bölgesel lider, küresel oyuncu olma hedefine emin adımlarla yürüyen Türkiye ekonomisinin ana motorunun yetişmiş insan kaynağı olduğunu belirterek, bu motorun mimarlarının ise öğretmenler olduğunu belirtti.


Öğretmenlerin yetiştirdikleri insanlarla geleceği inşa ettiklerini ifade eden Özlü, şunları kaydetti:


"Çağımız bilim ve teknoloji çağı. Bilgi, her zamankinden daha kıymetli. Bu açıdan, bilgiyi ellerinde tutan ve çocuklarımıza, gençlerimize aşılayan öğretmenlerimizin önemi ve sorumluluğu da her zamankinden daha fazladır. Türkiye'nin her karış toprağında, her bir ferdinde emekleri bulunan, her koşulda fedakarca görev yapan öğretmenlerimiz 2023 ve 2071 hedeflerimizin de dinamosu olacaktır. İnanıyorum ki bilime ve teknolojiye aşık yeni nesiller, öğretmenlerimiz sayesinde Türkiye'nin adını dünyaya altın harflerle yazdıracaktır. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum."