18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Bakanlar Arslan ve Yılmaz, Ardahan'da

Bakanlar Arslan ve Yılmaz, Ardahan'da - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "Eğer ayağımıza takılan prangalar olmasaydı, eğer bürokratik oligarşi olmasaydı, eğer vesayet odakları olmasaydı, biz bugün Ilgar tünelini, Sahara tünelini bitirmiş, Ardahan'ın geleceğini konuşuyorduk.

11.03.2017 - 14:56
Biz bugün 2023 hedeflerini yakalamış, '2053, 2071 hedeflerini nasıl yakalarız' diye onları konuşurduk" - Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: - "Siz bir, beraber, olduktan sonra, gücünüzü bizim yanımızda bulduğunuz sürece, aşılmayacak dağlar, geçilmeyecek tüneller, hiçbir şey yoktur. Şundan emin olun, aldığımız Türkiye'den daha iyi bir Türkiye'yi evlatlarımıza hep birlikte teslim edeceğiz"

ARDAHAN (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Eğer ayağımıza takılan prangalar olmasaydı, eğer bürokratik oligarşi olmasaydı, eğer vesayet odakları olmasaydı, biz bugün Ilgar tünelini, Sahara tünelini bitirmiş, Ardahan'ın geleceğini konuşuyorduk. Biz bugün 2023 hedeflerini yakalamış, '2053, 2071 hedeflerini nasıl yakalarız' diye onları konuşurduk." dedi.

Arslan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, özel uçakla geldikleri Kars'ta, Kars Valisi Rahmi Doğan, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Bakanlar Arslan ve Yılmaz, daha sonra karayolu ile geldikleri Ardahan'ın Hanak ilçesinde, Hanak İmam Hatip Orta Okulu'nun açılışını yaparak, okulun durumu hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Bakanlar daha sonra Posof-Damal yolu üzerindeki Ilgar tünelinin temel atma törenine de katıldı.

Burada açılış konuşması yapan Arslan, Kars ve Ardahan'ın serhat şehir olduğunu belirterek, "Bu özelliğimizden vazgeçecek halimiz yok. Biz sınır beklemeye, serhat şehri olmaya devam edeceğiz. Ama biz bu konumumuzdan yararlanacağız. Serhat şehirleri olarak Türkiye'nin orta Asya'ya açılan kapısı olarak, bu konumuzdan yararlanacağız. Bu bölgeler canlanacak. Bu bölge göç veren değil, tam tersine göç alan bir bölge olacak. Ilgar tüneli ve inşallah bölünmüş yolu, Gümüşkavak tüneli artı bölünmüş yolu, toplam 62 kilometre, artı 8 bin 300 metrelik tünellerin parasal bedeli, 800 milyon lira. Eski para ile 800 trilyon. Eğer ayağımıza takılan prangalar olmasaydı, eğer bürokratik oligarşi olmasaydı, eğer vesayet odakları olmasaydı, biz bugün Ilgar tünelini, Sahara tünelini bitirmiş, Ardahan'ın geleceğini konuşuyorduk. Biz bugün 2023 hedeflerini yakalamış, '2053, 2071 hedeflerini nasıl yakalarız' diye onları konuşurduk." diye konuştu.

Bunun sebebinin iki başlılık olduğunu anlatan Arslan, iki başlılıktan ülke ve millet olarak çok çektiklerini bildirdi.

Milli Eğitim Bakın Yılmaz da Ilgar tüneli projesinin yüzyılların projesi olduğunu anımsatarak, bunu bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Türkiye'nin önceki yıllara göre çok daha iyi yönetildiğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Geçmiş 80 yılda yapılanlarla bu dönemde yapılanları yan yana koyduğumuzda o zaman diyeceksiniz ki 'Allah için o partiye oy veririm, bu partiye oy veririm (AK Parti). Ama bunlar da hizmet etti. Bunların yaptıkları hizmeti görmezsek, o zaman doğru olmaz.' Ama inanıyorum ki Ardahan'da, Kars'ta, Iğdır'da tüm Türkiye'de bugüne kadar bu hizmeti gördü ve bu hizmetleri yapanlara 'devam' dendi. Bundan sonra da bu hizmetlere devam edeceğine inanıyorum. Siz bir, beraber, olduktan sonra, gücünüzü bizim yanımızda bulduğunuz sürece, aşılmayacak dağlar, geçilmeyecek tüneller, hiçbir şey yoktur. Şundan emin olun, aldığımız Türkiye'den daha iyi bir Türkiye'yi evlatlarımıza hep birlikte teslim edeceğiz."

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine de değinen Yılmaz, "Şunu soruyoruz, 'eğer hükümeti milletle belirlemek istiyorsanız, mutlaka oyunuzun 'evet' olması lazım.' Bu sistem daha demokratiktir. Biz 2002'de seçime gittik, yüzde 34 oy aldık. Daha sonraki seçimlerde de yüzde 46-47 oy aldık, bu ülkeyi yüzde 46'larla yönettik." ifadelerini kullandı.

Bakanlar, Arslan ve Yılmaz daha sonra Ardahan'ın Çıldır ilçe merkezindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik pansiyonun açılışını gerçekleştirdi.