20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

"Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" açıldı

"Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" açıldı - İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kabak: - "Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük istihdam teşvik programını yürürlüğe soktuk" BALIKESİR (AA) - İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük istihdam teşvik programını yürürlüğe soktuklarını belirtti.

22.03.2017 - 16:28

Balıkesir Valiliği tarafından Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Sanayi Odası ve Ticaret Odasının katkılarıyla bir alışveriş merkezinde düzenlenen "4. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" açıldı.

Kabak, burada yaptığı konuşmada, son teşvik programıyla hem çalışmak isteyene hem de işletmelere önemli çözümler ürettiklerini söyledi.

Balıkesir'in, yılın başından bu yana 4 bin artı istihdam sağladığını bildiren Kabak, 15 bin hedefi bulunan ilin bu hedefi yakalayacağını ifade etti. Kabak, şöyle devam etti:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2017'de fitilini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ateşlediği Milli İstihdam Seferberliği kapsamında yoğun bir alan çalışması yürütmekte. Tabi bu seferberlik içinde 9 Şubat itibariyle Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük istihdam teşvik programını da yürürlüğe soktuk. Seferberlik kapsamında düzenlediğimiz fuarlarda iş gücü arzıyla talebini eşleştirme konusunda fırsat yakalamış olacağız. Küresel ekonomiye baktığınızda işsizlik konusunda ülkeler önemli kaynaklarını bu alana seferber ediyorlar. Biz de İŞKUR olarak dünya kamu istihdam kurumlarının dönem başkanı seçilmiş bir kurum olarak, aktif iş gücü programlarımızla, işsizlik sigortalarıyla aktif ve pasif tüm istihdam politikalarıyla bu anlamda önemli bir çalışma içindeyiz."

Teşvik programıyla işverenin yükünün büyük ölçüde azaltıldığına işaret eden Kabak, istihdam yaratacak her girişimciye kolaylık sağlandığını aktardı.

Kabak, işverenlerin İŞKUR üzerinden eleman almasının avantajlarına değinirken de şunları kaydetti:

"Başlattığımız teşvik programıyla birlikte işletmelerimiz aralık ayındaki çalışan sayısına aldığı her işçi için 1 Şubat'tan geçerli olmak üzere sadece ve sadece işçiye ücret tutarındaki miktarı ödeyecek. Bunun üzerindeki tüm maliyeti, sigorta pirimi, vergi matrahı gibi tüm maliyeti İŞKUR olarak biz üstlenmeyi taahhüt ediyoruz. Bu anlamda çalışmak isteyene fırsat, eleman almak isteyene fırsat. 2017 yılı sonuna kadar bir iş yeri yıl sonuna kadar bu fırsatlardan maksimum yararlanarak işletmesine maksimum en az 10 bin ile 13 bin arasında değişecek katkı yapması ve maliyetini azaltılabilmesi imkanı da mümkün olacak. Bu anlamda iş arayanları, işletmelerimizi bu fırsattan yararlanmaya davet ediyorum."

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam çağrısına sessiz kalmayan yatırımcılara teşekkür etti.

Daha sonra fuarın açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, işveren stantlarını gezdi.