23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Balıkesir ve Çanakkale'de terör operasyonu

Balıkesir ve Çanakkale'de terör operasyonu - Operasyonda terör örgütlerinin propagandasını yaptıkları iddiasıyla 4 şüpheli yakalandıBALIKESİR (AA) - Balıkesir ve Çanakkale'de terör örgütlerinin propagandasını yaptıkları iddiasıyla 4 şüpheli gözaltına alındı.

16.11.2017 - 20:33

Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Balıkesir ve Çanakkale'de, silahlı örgüt mensuplarıyla faaliyet yürütülen ve aşırı sol terör örgütleri içerisinde bulunan TKP/ML-TİKKO, THKO, Dev-Yol, DHKP/C, DKP/BÖG ve PKK/KCK bölücü terör örgütünün propagandasını yaptığı, bu örgütlerle ilişkili olduğu yönünde bilgi elde edilen 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Balıkesir ve Çanakkale jandarma komutanlığı ekiplerince Balıkesir'in Bigadiç ve Edremit ilçeleri ile Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda Bigadiç ve Ayvacık'ta 1'er, Edremit'te 2 olmak üzere 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemleri sürdürülüyor.