29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Balıkesir'de "3. AIMA Müzik Festivali" başladı

Balıkesir'de "3.

19.07.2017 - 02:57
AIMA Müzik Festivali" başladı

- Festivalin açılışında, viyolonsel sanatçısı Rudin'in yönettiği konserde AIMA Festival Orkestrası sahne aldı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 1998 yılında Prof. Dr. Filiz Ali tarafından kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisince (AIMA) bu sene 3'üncüsü düzenlenen "AIMA Müzik Festivali" başladı.

Akademide eğitimleri süren ya da profesyonel kariyerlerine başlamış genç müzisyenlerden oluşan AIMA Festival Orkestrası, festival kapsamında Ayvalık'taki Taksiyarhis Anıt Müzesi'nde sahne aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ayvalık Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan etkinlikte, dünyaca ünlü viyolonsel sanatçısı Prof. Dr. Alexander Rudin'in yönettiği konserde, Türk keman sanatçısı Pelin Halkacı Akın da solo olarak sanatını icra etti.

Konser öncesi AIMA Başkanı Filiz Ali tarafından AIMA ve festivalin düzenlenmesine destekte bulunanlara birer plaket verildi.

Filiz Ali, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013'te AIMA'ya 1998'den itibaren katılarak akademik eğitim alan öğrenciler arasından yaptıkları seçimlerle AIMA Festival Orkestrasını oluşturduklarını bildirdi.

Başlangıçtaki 20 öğrencinin orkestranın ana kadrosunu oluşturduğunu belirten Ali, "Kadromuz her yıl yine AIMA'nın eğitimlerine katılan müzisyenlerle değişip gelişiyor. Ayvalık'ın bir oda orkestrasına, bir festival orkestrasına sahip olması gerçekten de birçok kentin elde edemediği bir ayrıcalık ve kazanımdır. O yüzden de çok mutluyuz ve çok sevinçliyiz." dedi.

AIMA Müzik Festivali, 21 Temmuz Cuma günü sona erecek.