28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Balıkesir'de bir kişinin sevdiği kızın annesi ve kardeşlerini öldürmesi

Balıkesir'de bir kişinin sevdiği kızın annesi ve kardeşlerini öldürmesi - Havran ilçesinde kendisiyle evlenmek istemeyen kızın annesi ve iki kardeşini tüfekle öldüren zanlının, olay yerine giderken kullandığı motosikletine yakıt aldığı akaryakıt istasyonundaki çalışanlara "Bugüne kadar horlandım, bundan sonra adımı herkes duyacak" dediği öğrenildi BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Havran ilçesinde kendisiyle evlenmek istemeyen kızın annesi ve iki kardeşini tüfekle öldüren, sevdiği kız ile 3 kişiyi yaralayan zanlının, motosikletiyle olay yerine giderken uğradığı akaryakıt istasyonundaki çalışanlara "Bugüne kadar horlandım bundan sonra adımı herkes duyacak" dediği, söz konusu adrese ilk etapta konuşmak amacıyla gittiğini söylediği öğrenildi.

21.02.2018 - 17:00

Alınan bilgiye göre, dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ali Saral, ifadesinde, kırsal Hüseyinbeşeler Mahallesi'nde sevdiği kız olan Gülşen Çetinkaya'nın evine kendisine ait plakasız motosikletle gittiğini söyledi.

Akşam saatlerinde gittiği evde Çetinkaya ile son kez konuşmak istediğini, karşılık bulamayınca kaçırmayı planladığını anlatan Saral, kızdan ve evdeki yakınlarından gelen tepki üzerine yaşanan tartışmanın ardından yanında getirdiği 2 tüfekle ateş açtığını itiraf etti.

Geçen yıl mayıs ayında da benzer bir kaçırma girişiminde bulunduğunu belirten Saral, hakkında yasal işlem yapıldığını bu yüzden bir süre uzak kaldığını söyledi.

Saral'ın motosikletle giderken yakıt almak için uğradığı köye yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki akaryakıt istasyonunda ise çalışanlara "Bugüne kadar horlandım bundan sonra adımı herkes duyacak." dediği öğrenildi.

Öte yandan, ağır yaralı olarak Edremit Devlet Hastanesine kaldırılan Gülşen Çetinkaya, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan 2 yaşındaki kardeşi Yasin Çetinkaya ve Burhaniye Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Bayram Eren'in sağlık durumları ciddiyetini koruyor.

Edremit Devlet Hastanesine kaldırılan Murat Eren'in ise hayati tehlikesi bulunmuyor.

- Olay

Hüseyinbeşeler Mahallesi'nde Ali Saral (26), Gülşen Çetinkaya'yı (18) kendisine vermedikleri için aralarında yaklaşık iki yıldır husumet bulunan ailenin evine gitmiş ve kızın annesi Melike ile kardeşleri Ebru ve Tuncay Çetinkaya'yı tüfekle ateş ederek öldürmüştü. Saldırgan, Gülşen Çetinkaya ve diğer kardeşi Yasin Çetinkaya (2) ile Bayram Eren ve oğlu Murat Eren'i yaralamıştı.

Olay yerinden yaya olarak kaçan Ali S, jandarma ekiplerinin ailesiyle yaptığı görüşmenin ardından teslim olmayı kabul etmiş ve saklandığı ahırda gözaltına alınmıştı. Ali S, daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.