24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Balondan yamaç paraşütüyle atladı

Balondan yamaç paraşütüyle atladı - Kapadokya'da sıcak hava balonuyla 2 bin 200 metreye yükselen sporcu Tugay Kekeç, yamaç paraşütüyle atlayış gerçekleştirdi - Kekeç: - "Kapadokya üzerinden uçmak çok heyecanlı ve keyif vericiydi" NEVŞEHİR (AA) - Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla ünlü Kapadokya bölgesinde sporcu Tugay Kekeç, sıcak hava balonundan yamaç paraşütüyle atladı.

2.12.2017 - 11:44

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden alınan izinle gerçekleştirilen atlayış için yamaç paraşütü pilotu Tugay Kekeç (22), özel aparatla balon sepetinin alt kısmına bağlandı.

İçindeki turistlerle Ortahisar beldesinden yükselen sıcak hava balonu 2 bin 200 metreye ulaştığında Kekeç, uçuşunu gerçekleştirdi. Yaklaşık 7 dakika havada kalan Kekeç, Göreme beldesindeki boş alana güvenli şekilde indi.

Kekeç, AA muhabirine, 5 yılı aşkın süredir yamaç paraşütüyle atlayış yaptığını ancak sıcak hava balonundan kendini boşluğa bırakmanın önceki deneyimlerinden çok farklı olduğunu söyledi.

Özel bir firma sponsorluğunda 2014'te yabancı bir paraşütçünün balondan atladığını belirten Kekeç, "İlk kez bir Türk, sıcak hava balonundan yamaç paraşütüyle atlayış gerçekleştirmiş oldu. Kapadokya üzerinden uçmak çok heyecanlı ve keyif vericiydi." dedi.

Amacının bu spor dalına dikkati çekmek olduğunu bildiren Kekeç, şunları kaydetti:

"Yamaç paraşütünü, serbest paraşüt stiliyle, özel çantaya belirli düzende katlayıp yerleştirdik. Böyle olunca atlayışın ardından birkaç saniyede yamaç paraşütü uçar vaziyete gelebiliyor. İlk kez balona bindim, ondan da atladım. Yamaç paraşütünün yaygınlaşmasının Kapadokya turizmi açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum. Sıcak hava balonları rüzgar nedeniyle sadece erken saatlerde uçabiliyor ancak yamaç paraşütü için koşullar çok daha esnek. Bölgede balon uçuşlarının dışındaki vakitlerde yapılacak yamaç paraşütüyle insanlar peribacalarını kuş bakışı izleme imkanı bulabilir."