29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Bartın'da "15 Temmuz Şehitleri Resim Sergisi" açıldı

Bartın'da "15 Temmuz Şehitleri Resim Sergisi" açıldı - Bartın Üniversitesi tarafından açılan sergide, AA fotoğrafları da yer alıyorBARTIN (AA) - Bartın'da Anadolu Ajansının (AA) fotoğraflarının da yer aldığı "15 Temmuz Şehitleri Resim Sergisi" sergisi açıldı.

11.07.2018 - 18:55

Bartın Valisi Nusret Dirim, Hükümet Caddesi'nde açılan ve AA muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilmiş fotoğrafların da yer aldığı serginin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da Türkiye'nin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü söyledi.

15 Temmuz gecesi Türk halkının en dramatik, en acı ve unutmaması gereken bir gün yaşadığını belirten Dirim, şöyle konuştu:

"Türk milleti bu tarihi ihaneti asla unutmayacak. İnşallah, Türk milleti böyle bir acıyı bir daha yaşamayacak. O gün yaşananları ve 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi hiç unutmayacağız, rahmetle anacağız. Bugün de Bartın Üniversitesi tarafından düzenlenen sergide şehitlerimiz resmedilmiş ve en güzel şekilde aktarılmış. Öğrencilerimize, emeği geçen hocalarımıza teşekkür ederim."

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise "15 Temmuz gecesi milletimiz büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır. Üzerinden iki yıl geçmesine rağmen aziz milletimiz hala milli bir şuurla o günün milli birlik ve beraberlik ruhunu yüreğinde taşımaktadır. Bu ruhun yansımalarını bugün öğrencilerimiz tarafından düzenlenen sergide de görüyoruz. 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum." ifadelerini kullandı.

İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler ile öğrenciler tarafından yapılan resimlerin de yer aldığı sergi 3 gün açık kalacak.