25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bartın'da FETÖ/PDY davası

Bartın'da FETÖ/PDY davası - Haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açılan, aralarında örgüte bağlı okul müdürü ve öğretmenlerin bulunduğu 5 sanık, hakim karşısına çıktı - Mahkeme heyeti, sanıklardan 2'sinin tahliyesine diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyalardaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi BARTIN (AA) - Bartın’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan, aralarında okul müdürü ve dershane çalışanlarının bulunduğu 5 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

2.06.2017 - 18:14

Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, daha önce meslekten ihraç edilen tutuklu sanıklar Nurullah Çetin, Adem Gökalp, Sedat Dabak, Murat Çatan ve Nahit Çakmak, tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Mahkeme başkanının, üzerine kayıtlı GSM hattı üzerinden telefonuna örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" indirildiğinin tespit edildiğini belirttiği sanıklardan FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan özel kolej müdürü Nurullah Çetin,"ByLock"u indirmediğini ve kullanmadığını öne sürdü.

Çetin, yine B.K. adlı bir tanığın, "Nurullah Çetin, kendi sorumluluğunda sohbet toplantıları düzenliyordu, örgütün gazete ve dergileri için abone çalışması yapıyordu. Himmet toplama görevi de vardı." şeklindeki ifadesini de kabul etmediğini söyledi.

Savunması için ek süre talep eden, tutukluluğuna ilişkin savunması için söz verilen Çetin, müdürlüğünü yaptığı koleji öven sözler sarfetmesi üzerine mahkeme başkanının, "Burada okulu neden övüyorsun? Tutukluluğuna ilişkin söz aldınız?" demesi üzerine tahliyesini talep etti.

Diğer sanıklar da silahlı terör örgütü üyesi olmadıklarını ileri sürerek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Adem Gökalp ile Nahit Çakmak’ın adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer sanıkların tutukluk hallerinin devamına karar vererek, "ByLock" içeriklerinin tespiti ve dosyalardaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianamede sanıklar hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, beşer yıldan onar yıla kadar hapis cezası isteniyor.