19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bartın'daki FETÖ/PDY davalarında karar

Bartın'daki FETÖ/PDY davalarında karar - "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla haklarında ayrı ayrı dava açılan ve tutuksuz yargılanan 2 sanıktan biri 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılırken, diğerinin de itirafçı olması nedeniyle beraatine karar verildi BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında ayrı ayrı dava açılan 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

14.12.2018 - 14:46

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan M.Y. ile avukatı ve yakınları hazır bulundu.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın örgütle irtibatlı eğitim kurumlarında hissesi bulunması ve Bank Asya'da hesabı olmasına karşın sanığın eylemlerinin bir hiyerarşi içinde olmadığı, örgüt üyesi olduğuna dair bir delil bulunmadığı ve talimatla hareket etmediğinin anlaşıldığını belirterek, sanığın beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, örgüte yardım etme suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığın, karar kesinleşinceye kadar yurt dışı çıkış yasağıyla tutuksuzluğunun devamına hükmetti.

- İkinci dava

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada da "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla hakkında dava açılan ve tutuksuz yargılanan A.Y'nin yargılanmasına devam edildi.

A.Y, önceki duruşmada söylediklerini tekrar ettiğini belirterek, beraatini istedi.

Cumhuriyet savcısının sanığın beraatini talep ettiği esas hakkındaki mütalaasının ardından mahkeme heyeti, sanığın kendiliğinden savcılığa müracaat ederek örgütle bağını kopardığını söylemesi, itirafçı olması ve bildiklerini anlatması dolayısıyla beraatine karar verdi.

Muhabir : Selim Bostancı
Yayınlayan : Hande İlbeyi Canca