23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Bartın'dan Suriyelilere insani yardım

Bartın'dan Suriyelilere insani yardım - Bartın Sivil İrade Platformu öncülüğündeki insani yardım teşkilatlarınca Suriyelilere ulaştırılmak üzere toplanan bir tır dolusu un ve battaniye, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine dualarla uğurlandı BARTIN (AA) - Bartın'da, Suriye'nin Cerablus, İdlib ve Azez'e ulaştırılmak üzere toplanan insani yardım malzemeleri, tırla Hatay'ın Reyhalı ilçesine gönderildi.

17.02.2018 - 17:56

Kentte, Bartın Sivil İrade Platformu (BSİP) öncülüğünde insani yardım teşkilatlarınca toplanan 25 ton unun yanı sıra battaniyelerin bulunduğu tır, Reyhanlı'ya gönderilmek üzere valilik önünden yola çıktı.

BSİP Sözcüsü Mehmet Kuşçu, burada yaptığı açıklamada, mazlum Suriye halkının zalim Esed rejimine karşı 2011'de başlattığı kıyamın 7. yılına girdiğini ve o zamandan bu yana aralarında binlerce çocuk ve kadının da bulunduğu 450 bin kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Ümmet duyarlılığına sahip sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar olarak 7 yıldır mazlum Suriye halkının yanında olduklarını, yine savaş mağduru halkın en temel ihtiyaçlarını gidermek için 25 tonluk un gönderdiklerini ifade eden Kuşçu, şöyle konuştu:

"Suriye yardımlarımız, Suriye halkı kendi özgür yönetimini oluşturuncaya, PKK, PYD, YPG, SDG ve DEAŞ gibi mazlum bölge halkının ekmeğine, namusuna özgürlüğüne göz diken gayri ahlaki ve gayri meşru yapılar tamamen etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir. Maddi ve manevi olarak Suriye halkının yanında olmamız, hem kulluğumuzun ve ümmet kardeşliğimizin mutlak bir gereği hem de Türkiye ve ümmetin geleceği için hayati önem taşımaktadır. Bu vesileyle emperyalist ABD'yi arkasına alarak yanı başımızda terör ve zulüm düzeni tesis etme hayali kuran taşeron kukla örgütlere karşı Suriye halkı ve ÖSO güçleriyle omuz omuza mücadele veren, zulmün son bulması ve bölgenin özgürleştirilerek güven ortamının oluşması için çarpışan Mehmetçik'in yanında olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz."

Kur'an-ı Kerim okunması ve yapılan duanın ardından yardım tırı Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gitmek üzere yola çıktı.

Törene, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.