29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Başarılı Afgan kardeş öğrencilere ödül

Başarılı Afgan kardeş öğrencilere ödül - Kırıkkale Valisi Haktankaçmaz, sınıflarında birinci olan Afgan kardeşleri ödüllendirdi - Haktankaçmaz: - "Bu öğrencilerimizin başarısı felaket tellallığı yapan, 'Bu kadar insan ülkemize geldi.

13.03.2017 - 16:00
Yarın öbür gün şöyle şöyle sıkıntılar olacak, yanlış işler olacak' diyenlere de güzel bir cevap"

KIRIKKALE (AA) - Afganistan'dan 9 yıl önce aileleriyle Kırıkkale'ye gelen 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri Afgan kardeşler, başarılarıyla dikkati çekiyor.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ile 11'inci sınıf öğrencisi Saghı Rezai ve kardeşi 10'uncu sınıf öğrencisi Faizeh Rezai, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz'ı ziyaret etti. Haktankaçmaz, başarılarından dolayı kutladığı Rezai kardeşlere altın ve çeşitli hediyeler verdi.

Sınıflarında not ortalaması bakımından birinci olan öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Haktankaçmaz, şunları söyledi:

"Çok farkı bir kültürden dil engelini de aşarak bu başarıyı gösterdiler. Bu topraklar, zor durumda kalanlara kucak açar olmuş. Biz kimsenin zengin ülkelerin katkısını falan beklemiyoruz ama hiç olmazsa bu yapılanlar takdir edilsin. Türkiye olarak dünya çapında milli gelire göre en fazla yardım yapan ülkeyiz. Hiç olmazsa bunu takdir etmelerini arzu ediyoruz. Bu kardeşlerimize kapıyı açarken kimseye güvenmedik. Bu öğrencilerimizin başarısı, felaket tellallığı yapan, 'Bu kadar insan ülkemize geldi. Yarın öbür gün şöyle şöyle sıkıntılar olacak, yanlış işler olacak' diyenlere de güzel bir cevap. İlimizdeki sığınmacı kardeşlerimize yönelik programlar düzenliyoruz. Buna çok önem veriyoruz. Okullarımızda geçen yıl eğitim alan 258 sığınmacı öğrenci varken bu yıl sayı bin 117 oldu."

Saghı Rezai de "Afganistanlı olmaktan gurur, Türkiye'nin bayrağı altında yaşamaktan şeref duyarım. Bizim için çok şey yaptılar. Çok mutlu olduk. Bunun karşılığı olarak başarımı devam ettirmek istiyorum." dedi.

Faizeh Rezai ise 9 yıldır Kırıkkale'de yaşadıklarını belirterek "Annem için, vatanım için, Türkiye için çalışıyoruz. İnşallah iyi yerlere gelebilmek için çok çalışacağız." diye konuştu.