29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Yozgat'ta

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Yozgat'ta - Bozdağ: (2) - "Terör örgütlerinin kökünü kazımak için kararlı mücadelemiz devam edecek.

10.09.2017 - 15:04
Türkiye'nin içerisini karıştırmak, kriz, kaos, karmaşa yaratmak için gönderilen casusların tepesine binmeye ve onları kodese tıkmaya devam edeceğiz. Herkes hesabını ona göre yapsın" - "AB üyesi ülkelerin her biri egemendir, her biri tam bağımsızdır, kendi kararlarını kendi verir ama öyle gözüküyor ki Almanya, 'Avrupa Birliği'nin patronu benim, ben ne dersem o olur' bu rolü oynuyor. Bunu Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ve AB kurumlarının çok net bir şekilde gördüğünü ve değerlendirdiğini düşünüyorum"

YOZGAT (AA) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Terör örgütlerinin kökünü kazımak için kararlı mücadelemiz devam edecek. Türkiye’nin içerisini karıştırmak, kriz, kaos, karmaşa yaratmak için gönderilen casusların tepesine binmeye ve onları kodese tıkmaya devam edeceğiz. Herkes hesabını ona göre yapsın." dedi.

Bozdağ, Boğazlıyan Şeker Fabrikası'ndaki 11. Dönem Pancar Alım Kampanyası açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınmasını dünyanın gıptayla izlediğini ama bu gelişme ve kalkınmanın bazı ülkeleri de rahatsız ettiğini söyledi.

Almanya, Avusturya ve Hollanda’da seçim olduğunu anımsatan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Zannedersiniz orada halk Türkiye'ye kim nasıl bakarsa ona göre oy verir. Seçimin bütün malzemesi Türkiye. Bütün malzemesi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Yatıyorlar, kalkıyorlar Türkiye. Yatıyorlar Recep Tayyip Erdoğan, kalkıyorlar Recep Tayyip Erdoğan. Ya sizin ne alıp veremediğiniz var Türkiye'yle, ne alıp veremediğiniz var Türkiye’nin Cumhurbaşkanıyla. Alman halkının sorunlarını niye konuşmuyorsunuz, Alman devletinin sorunlarını niye konuşmuyorsunuz? Onu nasıl çözeceğinizi niye konuşmuyorsunuz? Onu konuşmuyorlar. Kendi ülkelerinin sorunlarını konuşmuyorlar, Türkiye'yi ve Türkiye’nin liderini konuşuyorlar. Kusura bakmayın, Türkiye’yi konuşmak, Türkiye’nin liderini konuşmak, Türkiye'yi ve Türkiye'nin liderini itibarsızlaştırmak için gayret yaparak Türkiye'ye zarar veremezsiniz."

"Gümrük Birliği'nin güncellemesini yapmayız, AB müzakere sürecini askıya alma veya kaldırma, sonlandırma konusunu gündeme taşırız, ekonomik yaptırım yaparız, vatandaşları oraya göndermeyiz, şunu yaparız, bunu yaparız" gibi tehditte bulunuyorlar diye konuşan Bozdağ, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kendi ülkesi aleyhine ve milleti aleyhine kim hangi tehdidi yaparsa yapsın bunlara asla pabuç bırakmayacağını dile getirdi.

Bu milletin ve devletin ulusal güvenliği söz konusu olduğu zaman taviz vermeyeceklerini vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bütün dünyayı, milletimiz ve devletimiz söz konusu olduğunda gözümüzü kırpmadan karşıya alırız. Türk milletinin tarihi bunun örnekleriyle doludur. Bundan sonra da Türkiye’nin ulusal güvenliğinden taviz vermesini bekleyenler aldanıyorlar. Asla taviz vermeyeceğiz. Terör örgütlerinin kökünü kazımak için kararlı mücadelemiz devam edecek. Türkiye’nin içerisini karıştırmak, kriz, kaos, karmaşa yaratmak için gönderilen casusların tepesine binmeye ve onları kodese tıkmaya devam edeceğiz. Herkes hesabını ona göre yapsın."

- "Almanya bütün terör örgütlerine destek veriyor"

Bozdağ, Almanya'nın, PKK, FETÖ dahil bütün terör örgütlerine destek verdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Alenen destek veriyor. Toplantılar yapıyorlar, teröristlerin elebaşları telekonferansta toplantılarda konuşturuluyor. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, bakanları konuşturulmuyor. Darbeyi yapmış darbeciler orada himaye görüyor. Sonra Türkiye’nin içini karıştırmak için Türkiye’ye gelmiş burada terör örgütlerine destek vermiş olduğu gerekçesiyle tutuklu olanlar var, onların da serbest bırakılmasını istiyorlar. Ya şimdi sormazlar mı, senin ülkenin aleyhine, terör örgütlerine destek veren bir Türk vatandaşı Almanya'da olsa sen serbest bırakır mısın? Bırakmazsın. Bizde yargı var, bunun kararını yargı veriyor, hükümet vermiyor. İşlerine geldi mi yargıya referans yapıyorlar, işlerine geldi mi de hükümete referans yapıyorlar. Ülkemiz siyasetinde doğrudan taraf oluyorlar. 16 Nisan referandumunda taraf oldular. Şimdiden Türkiye'nin 2019'da yapacağı cumhurbaşkanlığı seçiminde taraflarını belli ettiler. Türk vatandaşları arasında ayrım yapıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Yapıyorlar. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, Almanya’da bulunan Türkiye kökenli, Türk kökenli Alman vatandaşlarına, 'Seçimde sağduyulu olun, Türkiye’nin dostlarıyla düşmanlarına dikkat edin, oyunuzu ona göre kullanın' deyince de, 'İçişlerimize karışıyorsun' diye bağırıyorlar. Ya kim kimin içişlerine karışıyor? Türkiye’nin seçimininde taraf oluyorsun, yargısına müdahale etmek istiyorsun, referandumuna müdahale etmek istiyorsun, Türkiye’de 'evet' diyenlerle 'hayır' diyenler arasında ayrım yapıyor. Şimdi onların acemi bir Dışişleri Bakanı var, öyle söylüyor, 'hayır oyu kullananlara vize serbestiyeti verelim, evet oyu kullananlara da vize yasağı devam etsin' diyor. Ben buradan 'hayır' diyen vatandaşlarımıza da diyorum ki bu lafı söyleyenlere bakın, ne diyorlar, nasıl ayrım yapıyorlar. Aynı şeyi devam ettiriyor, devam ettireceğini de sürdüreceğini gösteriyor."

- "AB üyesi ülkelere açık bir saygısızlıktır"

Alman siyasetçilerin AB’yi ve AB ülkelerini Almanya'nın kendi iç işleyişindeki idari birimler gibi gördüklerine dikkati çeken Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Kendilerinin verdiği talimatları sorgusuz yerine getirecek idari makamlar gibi görüyorlar. Belli ki AB üyesi ülkelerin egemen ve bağımsız ülkeler olduğunu unutmuşlar. Çok net. AB üyesi ülkelerin her biri egemendir, her biri tam bağımsızdır, kendi kararlarını kendi verir ama öyle gözüküyor ki Almanya, Avrupa Birliğinin patronu benim, ben ne dersem o olur' bu rolü oynuyor. Bunu Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ve AB kurumlarının çok net bir şekilde gördüğünü ve değerlendirdiğini düşünüyorum. Almanya’da diğer üyeler gibi bir üyedir ve herkesin oyu bir tanedir ve eşittir, arada bir fark yoktur. Ama yaşanan bu tartışmalar gösteriyor ki Almanya, 'Benim oyumla sizin oyunuz eşit değildir' diyor, 'Benim liderimle sizin liderleriniz de eşit değildir’ diyor. Bu, AB’ye AB üyesi ülkelerin halklarına ve AB üyesi ülkelere açık bir saygısızlıktır, açık bir hakarettir. Eminim ki onlar kendi egemenliklerine, kendi bağımsızlıklarına sahip çıkacak ve ülkeler arası ilişkilerin AB'nin işleyişine ve AB'nin değerlerine zarar vermesine engel olacak iradeyi ortaya koyacaklardır."

Bozdağ, Türkiye'nin hangi yerden, kim hangi rüzgarı estirirse estirsin, bölgesinde huzur, güven, istikrar ve barış adası olmaya devam edeceğini vurguladı.

Hakk'ın, haklının sesi, sadası olmaya devam edeceklerini dile getiren Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hukuk devletini, insan haklarını yüceltmeye devam edecektir. Ekonomisini büyütmeye devam edecektir. Her alanda kalkınmasını sürdürmeye, değişmeye devam edecektir. Kim ne derse desin. Onların hiçbirinin söylediği Türkiye'yi bu hedeflerinden döndürmeyecektir. 2019'a giderken de milletimiz kendi göbeğini 2019'da kendi kesecektir. Almanya’nın, Batılı ülkelerin, istihbarat örgütlerinin, kirli, karanlık güç odaklarının propagandalarıyla, telkinleriyle değil kendi öz iradeleriyle Türkiye’nin cumhurbaşkanını seçecektir. Boğazlıyan da başka ülkelerin iradesiyle oy kullanacak bir Boğazlıyanlı var mı? Yok. Allah’ın izniyle Türkiye’de de yok, olmayacaktır da. Onlar bunun cevabını 2019’da aziz milletimizden alacaktır. Türk milleti kendi istiklalini muhafaza ettiği gibi, kendi istikbalini de kendi tayin etme kudretine her zaman sahiptir, bundan sonra da sahip olmaya devam edecektir.

Konuşmaların ardından fabrikaya pancar getiren ilk üç çiftçiye hediye verildi.

Yapılan duaların ardından Boğazlıyan Şeker Fabrikası 11. Dönem pancar alım kampanyası başlatıldı.

(Bitti)