19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş (3):

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş (3): - "(Evlilik programların kaldırılması) Burada mesele aileyi korumaktır.

24.03.2017 - 21:56
Ailenin korunmasını içeren çeşitli görüşler, ilgili bakanlıklardan alındı ve belli bir noktaya getirildi" - "Evet veya hayır kampanyası yürütmekte bir zorluk yok. Olağanüstü hal referandum kampanyasını hiçbir şekilde etkilemiyor. Bunu çok açık bir şekilde ortaya koymak lazım" - "Türkiye'nin son iki yıldır yükselterek sürdürdüğü DEAŞ, PKK gibi terör örgütleri ile yaptığı mücadele var. Bu mücadelenin doğası gereği bazı adımları atmak için olağanüstü hale ihtiyaç vardı ve bu ihtiyaç hala devam ediyor"

GAZİANTEP (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, evlilik programların kaldırılmasına ilişkin olarak "Burada mesele aileyi korumaktır. Ailenin korunmasını içeren çeşitli görüşler, ilgili bakanlıklardan alındı ve belli bir noktaya getirildi." dedi.

Kurtulmuş Habertürk TV'de canlı yayına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) 120 binin üzerinde evlilik programları hakkında münferit şikayet başvurusunun bulunduğunu belirten Kurtulmuş, ilaç reklamı yapan programlar hakkında da şikayetlerin bulunduğunu ve bunların da düzenlemenin içinde yer alacağını söyledi.

Evlilik programları hakkında yapılan çalışmada asıl meselenin aileyi korumak olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şu görüşleri dile getirdi:

"Evlilik programları bizim örfümüzde, adetimizde ve geleneklerimizde uymayan programlardır. Bu memlekette en büyük değerimiz hangi siyası görüşten olursa olsun, hangi yaşam tarzını benimserse benimsesin ailemiz hepimizin ortak değeridir. Bunu ayaklar altına alacak, programların doğru olmadığı kanaatindeyiz. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor ve son noktaya getiriliyor. Bizim amacımız yasaklamak değil aslında ama bu kanallarında kendilerine çeki düzen vermeleri lazım. Bu programların benzer diğer programların düzeltilmesi lazım. Burada mesele aileyi korumaktır. Ailenin korunmasını içeren çeşitli görüşler ilgili bakanlıklardan alındı ve belli bir noktaya getirildi. Yasa olur veya başka bir düzeltme ile olur. Sonuç olarak burada bir düzeltme ihtiyacı var."

- Olağanüstü hal süreci

Kurtulmuş, Türkiye'de olağanüstü halin devam ettiğini ancak sokaktaki vatandaşın, siyasilerin ve iş dünyasının bundan etkilenmediğini aktardı.

Halk oylamasına evet diyen veya hayır diyenlerin istediği yerde propaganda yapabildiğini belirten Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu istediği yerde toplantı yapabilir, hayır diyenler istediği yerde toplantı yapabiliyor. Televizyonlarda, gazetelerde istediği demeci verebiliyor. Evet veya hayır kampanyası yürütmekte bir zorluk yok. Olağanüstü hal referandum kampanyasını hiçbir şekilde etkilemiyor. Bunu çok açık bir şekilde ortaya koymak lazım. Hiçbir hükümet olağanüstü hal olsun istemez. Yani bu keyfi ortaya konan bir şey değil." dedi.

Türkiye'nin bir uçurumun kenarından döndüğüne işaret eden Kurtulmuş, konuşmasına şöyle tamamladı:

"Devletin içinde 40 yılı aşkındır gizlenmiş olan bir terör örgütü var, devletin bunlardan arındırılması lazım. Ayrıca Türkiye'nin son iki yıldır yükselterek sürdürdüğü DEAŞ, PKK gibi terör örgütleri ile yaptığı mücadele var. Bu mücadelenin doğası gereği bazı adımları atmak için olağanüstü hale ihtiyaç vardı ve bu ihtiyaç hala devam ediyor. İsteriz ki bu mücadele bir an önce bitsin, Türkiye için bu terör örgütleri bir tehlike arz etmesin ve bu devletin içinden bu adamların ayıklanmasını bitirelim. Ama bu çok uzun bir süre istiyor. Biliyorsunuz KYK'lar yayınlanıyor, yanlışlık yapılanlar geri iade ediliyor. Dolayısıyla bunlara ihtiyaç olduğu için olağanüstü hal var. Kimse istemez bu durumu ama bu bir gerekliliğin sonucudur."

(Bitti)