18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Basket atarak, çevreyi temiz tutuyorlar

Basket atarak, çevreyi temiz tutuyorlar - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki Emrullah Efendi Ortaokulu'nun bahçesindeki çöp konteynerlerine, öğrencilerin çevre duyarlılığını arttırmak için basketbol filesi yerleştirildi - Öğrenciler, bu sayede çöplerini eğlenceli bir şekilde topluyor ve çevrenin temiz kalması sağlanıyor - İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin: - "Öğrencilerimiz çöplerini yere atmak yerine veya yerdeki çöplere tekme atmak yerine, çöpleri basket atarak topluyorlar.

6.02.2018 - 11:18
Öğrencilerimiz uygulamayla hem eğleniyor hem de çevreye karşı bilinçleniyor"

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki Emrullah Efendi Ortaokulu'nun bahçesindeki çöp konteynerlerine, öğrencilerin çevre duyarlılığını arttırmak ve çöp toplamayı eğlenceli hale getirmek için mini basket potası yerleştirildi

Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Koçtaş tarafından hayata geçirilen "Basket Çöp" uygulamasına katılan öğrenciler, teneffüslerde yedikleri ve içtikleri ürünlerin ambalajını "baskete" çevirmek için çöp kutularının yanında sıra oluşturuyor.

Attığı çöp "basket" olan öğrenciler arkadaşlarınca alkışlanıyor. Bazı öğrenciler ise gruplar halinde en çok çöpü potaya sokma oyunları oynuyor.

Hem eğlenen hem de çöplerini yere atmayan öğrencilerin uygulama sayesinde çevreye olan duyarlılıkları artıyor.

- "Türkiye'ye örnek olacak proje"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamanın Türkiye'ye örnek olacağına inandığını söyledi.

Uygulamanın hayata geçirilmesinde emeği olan öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Çetin, okul bahçesinde, çevresinde dahi çöp bulunmadığını gözlemlediğini ifade etti.

Öğrencilerin eğlenerek çevreye karşı bakış açılarının da değiştiğine dikkat çeken Çetin, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz çöplerini yere atmak yerine veya yerdeki çöplere tekme atmak yerine, çöpleri basket atarak topluyor. Öğrencilerimiz uygulamayla hem eğleniyor hem de çevreye karşı bilinçleniyor. Ben uygulamayı gördüğümde hem şaşırdım hem de çok başarılı buldum. Temiz bir çevre, temiz bir okul için bu uygulamayı tüm okullarımıza yaymayı düşünüyoruz. Bu projenin de Türkiye'de örnek olacağını düşünüyorum. Buradaki amaç öncelikle eğitim. Çocuklar burada çöpü basket atarak önce okullarını, sonra çevrelerini daha sonrada yaşadıkları alanları temiz tutmayı öğrenecekler. Uygulamayla temiz bir çevre ve temiz bir dünyada yaşayacaklar."

- "Çocukların bilinçleri arttı"

Proje Koordinatörü ve Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Koçtaş ise çocukların çevre kirliğine duyarlılığını arttırmak için bu uygulamayı hayata geçirdiklerini belirtti.

Öğrencilere pratikte çevre temizliğini öğretmeyi amaçladıkları uygulamayla başarılı olduklarını anlatan Koçtaş, "Çocuklarda çevre bilincini geliştirmek için eğlenceli bir proje tasarladık. Okul içerisi ve bahçesinde artık çöp görmüyoruz. Çocukların daha duyarlı hale geldiklerini gördük. Öğrencilerimiz yerde gördüğü çöpleri artık basket şeklinde çöpe atıyor." dedi.

Öğrencilerden Zuhal Baykal da çöplerini basket atarak çok eğlendiklerini, çevredeki çöpleri de topladıklarını kaydetti.