19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bataklıkta mahsur kalan mandalar kurtarılmaya çalışılıyor

Bataklıkta mahsur kalan mandalar kurtarılmaya çalışılıyor - Muş'un Korkut ilçesindeki sazlık bölgede gece çamura saplanan 120 hayvanı kurtarmak için köylüler seferber oldu - Sabahın ilk ışıklarına kadar süren çalışmalarda 60 manda kurtarıldı, 2'si telef oldu - Hayvanların soğuktan etkilenmemesi için ateş yakan köylülerin kurtarma çalışması sürüyorMUŞ (AA) - Muş'un Korkut ilçesindeki sazlık bölgede gece çamura saplanan 120 büyükbaş hayvandan 60'ı kurtarıldı, 2'si telef oldu.

15.11.2017 - 09:33

Alınan bilgiye göre, ilçenin Sazlıkbaşı köyünde meradan getirilen 120 büyükbaş hayvan, gece yarısı köy yakınlarındaki sazlıktan geçirilirken çamura saplandı.

Mandaları kurtarmak için köylüler çalışma başlattı.

Halatlarla sabahın erken saatlerine kadar hayvanları saplandıkları bataklıktan kurtarmaya çalışan vatandaşlar, mandaların soğuktan etkilenmemesi için de ateş yaktı.

Günün ilk ışıklarıyla 60 manda mahsur kaldıkları yerden kurtarılırken, 2'si telef oldu.

Diğer hayvanların kurtarılması için olay yerine AFAD, jandarma ve güvenlik korucuları da çağrıldı.

Bölgeye gelen ekipler arazinin bataklık olması nedeniyle çalışmalara katılamadı. AFAD ekipleri araçlarının farlarıyla çevreyi aydınlatarak köylülere yardımcı oldu.

- "Hayvanlar ağır olduğu için kımıldatamıyoruz"

Köy sakinlerinden Mehmet Baki Güler, sazlıkta bataklığa saplanan hayvanları kurtarmak için geceden beri çalıştıklarını söyledi.

Güler, hayvanların bir kısmını kurtardıklarını geri kalanları da bulundukları yerde yemleyip, ısınmaları için ateş yaktıklarını ifade etti.

Ersin Gök de 3 ay önce 40 bin liraya aldığı 4 büyükbaş hayvanının mahsur kaldığını anlatarak, "Hayvan ağır olduğu için kımıldatamıyoruz. Biz de sabaha kadar zarar görmemesi için üzerini sardık" dedi.

Köylülerin hayvanları kurtarma çalışmaları sürüyor.