29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Batı Trakya'da Türk gazetecinin otomobilinin kundaklanması

Batı Trakya'da Türk gazetecinin otomobilinin kundaklanması - Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Mutlu: - "Avrupa Birliği üyesi bir ülkede yaşanan bu çirkin saldırıların faillerinin bulunmasını ve faillerin adalet önünde hesap vermesini istiyoruz.

16.02.2017 - 17:07
Kardeşlerimize yönelik saldırıları kınıyor, onların yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyoruz"

SAKARYA (AA) - Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Sabri Mutlu, Batı Trakya'da Türkçe yayın yapan Birlik gazetesinin sahibi İlhan Tahsin’in otomobilinin kundaklanmasını kınadı.

Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümülcine kentinde elektronik ortamda Türkçe yayın yapan gazetenin sahibi İlhan Tahsin'in daha önce de defalarca maruz kaldığı fiziki ve sözlü tacizlerin dozunun artırılarak devam ettiğini belirterek, "Son olarak aracı kundaklanmış, yaşam hakkı elinden alınmak istenmiştir." dedi.

Evinin önünde otomobili yakılan Tahsin başta olmak üzere Yunanistan'da yaşayan Türklere yönelik her saldırıyı şiddetle kınadıklarını dile getiren Mutlu, soydaşların haklarının takipçisi olacaklarını vurguladı. Mutlu, "Avrupa Birliği üyesi bir ülkede yaşanan bu çirkin saldırıların faillerinin bulunmasını ve faillerin adalet önünde hesap vermesini istiyoruz. Kardeşlerimize yönelik saldırıları kınıyor, onların yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyoruz." ifadesini kullandı.

Batı Trakya’nın Gümülcine kentinde dün, elektronik ortamda Türkçe yayın yapan Birlik gazetesinin sahibi İlhan Tahsin’in park halindeki otomobili, sabaha karşı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklanmıştı.