28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Batman'da "Okuryazarlık Seferberliği"

Batman'da "Okuryazarlık Seferberliği" - Milli Eğitim Bakanlığınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesindeki "Okuryazarlık Seferberliği" Batman'da törenle başlatıldı BATMAN (AA) - Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" Batman'da törenle uygulamaya geçirildi.

9.02.2018 - 16:21

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Vali Ahmet Deniz, elbirliğiyle kenti Türkiye ortalamasının üzerine çıkaracaklarını söyledi.

Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmelerinin amaçlandığını kaydeden Deniz, Türkiye'de okuryazar oranlarının hala istenilen seviyede olmadığını belirtti.

"Demek ki vali olarak eksiklerim var, görevimi tam yerine getirmemişim. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımdan özür diliyorum. Tek başına özür dilemek de yeterli değil. Hep beraber el birliği ile okuryazar olmayanların rakamını indirebildiğimiz kadar indirerek bunu telafi edeceğiz." diyen Deniz, Okuryazarlık Seferberliği'nde kenti hak ettiği yere taşıyacaklarını bildirdi.

İlgili kurumların gerekirse vatandaşın ayağına giderek onları okuma yazma kurslarına kaydetmeleri gerektiğini vurgulayan Deniz, bunun için özel çaba sarf edilmesi gerektiğini kaydetti.

Sağlıklı bir tarama yapmaları gerektiğini ifade eden Deniz, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız gelmeyebilir, biz gidelim vatandaşımızın ayağına. Türkiye ortalamasında sınıfta kaldığımızı itiraf ediyorum. Türkiye ortalaması yüzde 97, Batman yüzde 96. Kadınlarda durumumuz kötü, Türkiye'nin ortalaması yüzde 93, bizde ise yüzde 87 civarında. Yoğun bir çalışma içerisine girmeliyiz."

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise şunları dile getirdi:

"Bizler peygamberinin ilk emri 'Oku' olan bir dinin mensuplarıyız. Yüce dinimiz bizlere okumayı, düşünmeyi, anladıklarımızı hayatımızda tatbik etmeyi ve yakın çevremizden başlayarak anladıklarımızı anlatmayı emretmiştir. Kitaba, okumaya, öğrenmeye, öğretmeye bu kadar önem veren bir medeniyetin mensupları olan bizlere de ciddi sorumluluklar düşmektedir. Kitapla olan bağımızı hiçbir zaman koparmamalı ve daha da ileriye götürmeliyiz."