28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Batman'da şehitler anısına maraton

Batman'da şehitler anısına maraton - Uluslararası yarı maratonda erkeklerde Etiyopyalı Gelaw, kadınlarda ise Esma Aydemir birinci oldu - Batman Valisi Deniz: "Spor yapılan bir şehir olmak, sporla anılmak istiyoruz" BATMAN (AA) - Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102.

19.03.2017 - 14:40
yılı dolayısıyla Batman'da uluslararası yarı maraton düzenlendi.

Batman Belediyesinin ev sahipliğinde, valilik ve Türkiye Atletizm Federasyonunun desteğiyle düzenlenen yarı maratona 411 atlet katıldı.

Kozluk ilçesine bağlı Samanyolu Köyü'nden başlayan 21 kilometrelik koşuda erkeklerde Etiyopyalı Getuye Gelaw birinci, Serkan Kaya ikinci, yine Etiyopya'dan Fetene Alemu Regesa üçüncü oldu.

Kadınlarda ise Esma Aydemir birinciliği, Şeyma Yıldız ikinciliği, Fadime Çelik de üçüncülüğü elde etti.

65 yaş üstü kategoride ise yarışmayı Kıbrıs gazisi Hasan Uludağ birincilikle tamamladı.

Maratona, vali Ahmet Deniz, belediye başkan vekili Hacı Murat Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da katıldı.

Vali Deniz, uluslararası yarı maratonun, İstanbul, Antalya, Trabzon ve Mersin'den sonra Batman'da gerçekleştirildiğini söyledi.

Maratonun kentin tanıtımı açısından önemli olduğunu belirten Deniz, şunları kaydetti:

"Demek ki huzur olunca her şey oluyor. Bize düşen de şehrimizin huzuruna ve güzelliklerine sahip çıkmaktır. Batman'ın genç bir nüfusu var. Spor yapılan bir şehir olmak istiyoruz, sporla anılmak istiyoruz. Gençlerimize imkan ve fırsat verildiğinde başarı zaten geliyor. Batman güzel, huzurlu, yürekli, vatanına milletine bağlı insanların yaşadığı bir şehir."

Fatih Çintimar ise, Batman'ın uluslararası spor organizasyonuyla gündeme gelmesinin önemli olduğunu söyledi.

Yarı maratonun erkekler birincisi Etiyopyalı Getuye Gelaw, "Çok mutluyum. İlk defa buraya geldim. Parkur güzel ama hava biraz soğuktu." dedi.

Kadınlarda ilk sırayı alan Esma Aydemir de çok mutlu olduğunu belirterek, "Buranın halkı gayet sıcak ve iyi. Parkur güzeldi." ifadelerini kullandı.

Yarışma sonunda dereceye giren atletlere madalya ve ödülleri verildi.