29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Bayburtlular ilk iftarını tarihi Taşhan'da yaptı

Bayburtlular ilk iftarını tarihi Taşhan'da yaptı BAYBURT (AA) - Bayburt'ta vatandaşlar, ilk iftarlarını Selçuklu döneminin kentteki görkemli yapılarından Taşhan'da açmanın mutluluğunu yaşadı.

16.05.2018 - 20:54

Bayburt Belediyesince organize edilen iftar yemeğine katılan Belediye Başkanı Mete Memiş, orucunu vatandaşlarla birlikte açtı.

Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak ramazan süresince hayırsever iş insanlarının katkılarıyla bu tarihi mekanda vatandaşlara iftar imkanı sunacaklarını söyledi.

Bayburt Belediyesince Taşhan'da organize edilen iftar programlarının adeta gelenek haline geldiğini belirten Memiş, "Her gün bu mekanda 750 kişi iftarını açacak. Yine bunun yanında bu mekana gelemeyecek yaşlılarımız, hastalarımız var ki bunların sayısı da 100 civarında. Bu kardeşlerimize de belediye personeli ile iftar sofralarını evlerine götüreceğiz. Bu hem onların hem de burada iftarını yapanların hakkı." dedi.

Memiş, Bayburt'ta ramazanın bir başka yaşandığını ifade ederek, belediye olarak kendilerinin de bu manevi iklime sunabildikleri kadar katkı sunmaya çalıştıklarını kaydetti.

Orucunu Taşhan'da açan Melike Civelek ise böylesi tarihi bir mekanda ilk defa iftar yapacağını ve bunun için de çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Bayburt Belediyesinin böylesi bir mekanda bu organizasyonu yapması bizleri çok mutlu etti. Bu vesileyle hem tarihi bir mekanı tanımış hem de ilk iftarın heyecanını burada yaşamış olduk." ifadesini kullandı.