25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bayburt'ta "Atatürk heykeli" tartışması

Bayburt'ta "Atatürk heykeli" tartışması - Bayburt Belediyesi: "Hepimizin ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli, Bayburt'a kazandıracağımız Saray Bahçesi'nin inşası tamamlandığında en güzel haliyle yine aynı alanda yerini alacaktır.

29.11.2018 - 13:50
Sosyal medyada dolaşan bu fotoğraflar olumsuz algı oluşturulmak adına saptırılarak yayınlanmıştır"

BAYBURT (AA) - Bayburt Belediyesi, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan "Atatürk heykeli" fotoğraflarının, olumsuz algı oluşturmak için saptırılarak yayınlandığını bildirdi.

Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, belediye tarafından kentte hem otopark hem de Saray Bahçesi projesinin yapıldığı belirtildi.

Proje çalışmaları esnasında kaidesinden alınan Atatürk heykelinin, brandayla koruma altına alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olumsuz hava şartları neticesinde heykelin brandası zarar görmüş olup yenisiyle değiştirilmiştir. Hepimizin ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli Bayburt'a kazandıracağımız Saray Bahçesi'nin inşası tamamlandığında en güzel haliyle yine aynı alanda yerini alacaktır. Sosyal medyada dolaşan bu fotoğraflar olumsuz algı oluşturulmak adına saptırılarak yayınlanmıştır. Gerçekle herhangi bir alakası yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


Muhabir : Abdulkadir Nişancı
Yayınlayan : İlknur Yurdakul