20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bayburt'ta mazot hırsızlığı

Bayburt'ta mazot hırsızlığı - Kentteki bazı kamu kurumları ile özel şirkete ait iş makinelerinden 650 litre mazot çalan 3 kişi yakalandıBAYBURT (AA) - Bayburt'ta, bazı kamu kurumları ile özel şirkete ait iş makinelerinden 650 litre mazot çalan 3 zanlı tutuklandı.

8.02.2018 - 11:24

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Bayburt Belediyesine ait Gez köyü ile 21 Şubat Sanayi Sitesi'ndeki iş makinelerinden 300, Bayburt İl Özel İdaresine ait Kurucakol köyündeki iş makinesinden 300 ve Örence köyünde özel bir şirkete ait iş makinesinden de 50 litre mazot çalınmasına ilişkin zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Teknik takip yapan jandarma ekipleri, kiraladıkları bir araçtan yola çıkarak olayın faili olduğunu belirlediği G.G. (18) ile M.C.K. (19) ve F.G'yi (19) gözaltına aldı.

Merkez Jandarma Karakol Komutanlığında ifadeleri alınan zanlılardan M.C.K. ile F.G. mazot hırsızlığına ilişkin suçları kabul etti. Zanlıların iş makinelerinden çaldıkları mazotu M.D. ve İ.A'ya sattıklarını belirtmesi üzerine jandarma ekipleri bu kişilerle de görüştü.

M.D. ve İ.A, zanlılardan satın aldıkları yaklaşık 140 litre mazotun ellerinde olduğunu belirterek, yakıtı Merkez Jandarma Karakol Komutanlığına teslim etti.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan G.G, M.C.K. ve F.G. sevk edildikleri Bayburt Adliyesi'nde çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.