19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Besiciler kar yağmamasına seviniyor

Besiciler kar yağmamasına seviniyor - Türkiye'de en fazla kar yağışı alan illerden Bitlis'te besiciler, bu yıl karın yağmaması dolayısıyla hayvanlarını meralarda otlatarak yemden tasarruf sağladı - Besici Özcan: - "Bu yıl halen kar yağmadı.

10.01.2018 - 11:31
Bu bizim için çok iyi. Hayvanlarımız geçen yıl ahırdaydı ama bu yıl daha farklı. Karın yağmamasına seviniyoruz"

BİTLİS (AA) - Bitlis'te besiciler, bu yıl kar yağmaması dolayısıyla hayvanlarını meralarda otlatarak yemden tasarruf sağlamanın sevincini yaşıyor.

Ocak ayına girilmesine rağmen kentte hala kar yağmaması hayvan sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Türkiye'de en fazla kar yağışı alan illerden Bitlis'te, her yıl bu aylarda hayvanlarının bakımını aksatmamak için yoğun mesai harcayan besiciler, güzel havanın tadını çıkarıyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Tatvan ilçesinde besiciler, hayvanlarını meralarda otlatarak yemden tasarruf ediyor.

İlçenin Kıyıdüzü köyünde yaşayan ve Van Gölü kıyısındaki meralarda küçükbaş hayvanlarını otlatan Kemal Özcan, kar yağmadığı için mutlu olduklarını söyledi.

Geçen yıl aynı dönemde bir ay önceden kar yağdığını anımsatan Özcan, "Bu yıl halen kar yağmadı. Bu bizim için çok iyi. Hayvanlarımız geçen yıl ahırdaydı ama bu yıl daha farklı. Karın yağmamasına seviniyoruz. Bu güzel bir şans. Allah'ın bir mucizesi. İnşallah bahara bu şekilde gireriz." dedi.

Besicilerden Maşallah Alican ise geçen yıl bu ayda kardan dolayı küçükbaş hayvanları ahırda beslediklerini belirterek, "Bu yıl koyunlarımızı otlatmaya getirdik. Önceden kış mevsiminde böyle bir hava görmedim. Karın yağmaması besicilere yarıyor." diye konuştu.