20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Beyaz bastonluların "farkındalık" yürüyüşü

Beyaz bastonluların "farkındalık" yürüyüşü - Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi üyelerince görme engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorluklara dikkati çekmek amacıyla "farkındalık" yürüyüşü düzenlendi ÇORUM (AA) - Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesince, görme engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorluklara işaret etmek amacıyla "farkındalık" yürüyüşü gerçekleştirildi.

7.12.2017 - 14:42

Beyaz bastonları ile Hürriyet Meydanı'nda toplanan dernek üyeleri, Gazi Caddesi'nde yürüyüş yaparak görme engellilerin sokakta karşılaştıkları engellere dikkati çekti.

Yürüyüş boyunca beyaz bastonlarını yere vuran görme engelliler, çevredekilere ve iş yerlerine görme engellilerin sorunları ve çözüm önerilerini içeren "Erişebilirlik" başlıklı kitapçık dağıttı.

Saat Kulesi'nden Atatürk Anıtı'na kadar yürüyen görme engelliler, burada İstiklal Marşı okuduktan sonra Öğretmenevi'nde kendileri için organize edilen öğle yemeğine katıldı.

Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şube Başkanı Cuma Aykaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların yeterince bilinçli olmaması nedeniyle işlek caddelerden ara sokaklara kadar her yerde engellerle karşılaştıklarını söyledi.

Kaldırıma park edilen araçlardan esnafın sergilediği teşhir ürününe, engelli rampalarına bırakılan araçlardan sinyalizasyon sistemine kadar birçok engelle mücadele etmek durumunda olduklarını dile getiren Aykaç, şöyle konuştu:

"Bu gibi engellere dikkati çekmek amacıyla farkındalık yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Amacımız, insanlara toplumda bizim de var olduğumuzu göstermek. Görme engeli bulunmayan bir vatandaşımızın aracını kaldırıma park etmesinin görme engelli bir vatandaşın hayatını ne kadar zorlaştırdığını insanlara göstermek istiyoruz. Yaşadığımız bu gibi sorunların toplum tarafından anlaşılmasıyla bizler daha rahat hareket edebileceğiz."