20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Beyaz eşya dükkanından hırsızlık güvenlik kamerasında

Beyaz eşya dükkanından hırsızlık güvenlik kamerasında - Sivas'ın Gemerek ilçesinde bir hırsızın beyaz eşya satan iş yerinden çuvalla elektronik eşya çalması, dükkanın güvenlik kamerasına yansıdıSİVAS (AA) - Sivas'ın Gemerek ilçesinde beyaz eşya satan bir iş yerinden yapılan hırsızlık, güvenlik kamerasına takıldı.

23.02.2017 - 11:38

Yenidoğan Mahallesi Fatih Sokak'ta Soner Bozak'a ait beyaz eşya satışı yapan iş yerine giren hırsız, televizyon, uydu alıcısı, epilasyon cihazı gibi küçük ev aletlerini çaldı.

Yaşanan hırsızlık olayı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülere hırsızın bir süre iş yerinin kapısını demir yardımıyla açmaya çalışması ve zaman zaman sigara içmesi yansıyor.

Görüntülerde, zaman zaman dükkanın kapısından dışarı çıkarak etrafı gözetleyen ve yaklaşık bir saat dükkan içerisinde kalan hırsızın, güvenlik kamerasının yönünü değiştirmesi yer alıyor. Hırsız, çaldığı eşyaları bir çuval içine koyarak iş yerinden uzaklaşması da görüntülere yansıyor.

Bu arada Gemerek Emniyet Müdürlüğü ekipleri, farklı bir iş yerinden hırsızlık girişiminde bulunan 2 şüphelinin daha görüntüsüne ulaştı. Görüntülerde iş yerinin kapısında bir süre bekleyen şüphelilerin kapıyı açmak için uğraş vermeleri ve evinden çıkarak aracına binen bir mahalle sakinini fark etmeleri üzerine bölgeden uzaklaşmaları yer alıyor. Görüntülere yansıyan kişinin Yenidoğan Mahallesi'nde hırsızlık yapan kişi olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

İş yeri soyulan Soner Bozak, olayın üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Hırsızlığın saat 04.00 civarında yaşadığını belirten Bozak, "Hırsız, elindeki levyeyle kapıyı açarak içeri giriyor. Bu sırada iş yerimizde olan televizyon, telsiz telefon ve elektronik cihazları toplamaya başlıyor. İş yerimizdeki tüm kameralarda görüntüler mevcut. En kısa zamanda hırsızın yakalanmasını istiyoruz." dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, hırsızların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.