23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Beykoz'daki cinayet davası

Beykoz'daki cinayet davası - Beykoz'daki bir restoranda Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'nu silahla vurarak öldürdüğü iddia edilen Hüseyin Mert Saral'ın, "tasarlayarak kan gütme saikiyle öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı - Sanık Saral: - "Olay bir anda gelişti.

18.10.2017 - 12:54
Önceden tasarlanmış bir olay değildi. Babamın ölümü olayıyla ilgili bir intikam arzusuyla yapmadım. Ancak o günleri hatırladığımda bir üzüntü yaşadığım doğrudur. Ben orada kendime birşey yapılacağı kaygısıyla ve panikle silahımı çekerek ateş ettim"

İSTANBUL (AA) - Beykoz'daki bir restoranda, Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'nu silahla vurarak öldüren Hüseyin Mert Saral'ın, "tasarlayarak kan gütme saikiyle öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Saral ile avukatı katıldı. Duruşma nedeniyle adliye çevresinde ve içinde de polis ekipleri ve Jandarma görevlilerince yoğun güvenlik önlemi alındı.

Duruşmada savunması alınan Saral, Bahçeşehir Üniversitesi'nde medya bölümü okuduğunu belirterek, "Normal bir sosyal çevrem var. Bu zamana kadar hiçbir suça karışmadım. Herhangi bir intikam arzum olmadı. Okulum dolayısıyla geleceğe yönelik planlarım arasında intikam almak gibi bir planım yoktu. Önceden bir plan yapamazdım çünkü ölen şahıs benim bulunduğum yere kendisi geldi. Büyüksarıoğlu'nu çocukluğumdan beri tanıyorum. Sürekli silah taşımıyorum. Ancak medyada da bilindiği gibi olaylardan ötürü bilmediğim yerlere giderken önlem olarak alıyordum. Zaman zaman taşıyordum." dedi.

Büyüksarıoğlu'nun restorana geleceğinden haberinin olmadığını, tesadüfen karşılaştıklarını savunan Saral, şunları anlattı:

"Restoranda görünce babamın ölümünden kaynaklı tedirgin oldum. Acaba bana birşey mi yapacaklar diye korktum. Çünkü babamın ölüm yıl dönümüydü. Bana doğru gelirken Mehmet diye seslenmemle bana bakıp hareketlenmesi bir oldu. Bana doğru hareketlenince panikleyerek silahımı çektim. 4 ya da 5 kez ateş ettim. Şahsı kontrol ettiğimde yaşıyordu. Polisi ve ambulansı aradım. Olay bir anda gelişti. Önceden tasarlanmış bir olay değildi. Babamın ölümü olayıyla ilgili bir intikam arzusuyla yapmadım. Ancak o günleri hatırladığımda bir üzüntü yaşadığım doğrudur. Orada kendime birşey yapılacağı kaygısıyla ve panikle silahımı çekerek ateş ettim. Kendi kendime konuşurken '12 yıl sonra karşıma çıktı' şeklinde söyledim. '12 yıl sonra intikamımızı aldım' şeklinde konuşmadım."

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Arif Yıldız, olayın gerçekleştiği restoranda garson olarak çalıştığını belirterek, "Sadece bir ses duydum. Cam patladı sandım. Ölen şahsın yere düştüğünü gördüm. Vuran kişiyi de ateş ederken gördüm. Yanılmıyorsam 4 el ateş etti. Biz yanına gitmeye çalıştık dursun diye. Kendisi polisi arayın diye işaret etti. Öldü mü diye sordu? Biz bunu neden yaptığını sorduk. Bilmem kaç yılında babasını infaz mı ettirmiş ne yapmış ondan dolayı '12 sene sonra karşılaştım. Şans eseri burada öldürdüm' dedi." ifadelerini kullandı.

Diğer tanık Barış Elitoğ da aynı restaronda garsonluk yaptığını anlatarak, "Olayı gördüğümde vurulan kişi yerdeydi. Tahminen 3-4 el silah sesi duydum. Vurulan kişinin yanına geldi tekmeyle vurdu ve 'ölmedin mi sen daha?' dedi. Ölen kişi için küfretti ve 'benim babamı öldürdü. Kaç yıldır bu anı bekledim. Burada çıktı karşıma' dedi." ifadelerini kullandı.

Sanık Saral'ın avukatı Hasan Yigit ise müvekkilinin sosyal yaşantısında çok sakin bir kişi olduğunu dile getirerek, "Kendisinin öc alma gibi bir hissi yoktur. Şahsı görünce duygu karmaşası yaşıyor. Aniden gelişen bir olayla kendisine yönelecek bir saldırıyı defetmek istiyor. Amacı öldürmeye yönelik değildir. Müvekkilim öğrencidir. Eğitimi yarım kalmıştır. Tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Saral'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanığın babası Hüseyin Saral'ın 31 Ocak 2015'te İtalya'nın başkenti Roma'da öldürülmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturma ya da yargılama olup olmadığının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorulmasına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.


- Olayın geçmişi

Beykoz Anadolu Hisarı'nda bir restoranda 30 Ocak'ta meydana gelen silahlı saldırıda 58 yaşındaki Mehmet Ali Büyüksarıoğlu hayatını kaybetmiş, iki kişi de yaralanmıştı.

Olaya ilişkin gözaltına alınan Hüseyin Mert Saral (24), 31 Ocak 2015'te İtalya'nın başkenti Roma'da öldürülen babası Hüseyin Saral'ın yerini hasımlarına, Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'nun söylediğini iddia etmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Hüseyin Mert Saral'ın "tasarlayarak kan gütme saikiyle öldürme", "korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 1,5 yıldan 6 yıla adar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.