20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Beyoğlu Belediyesi, turizmcileri ağırladı

Beyoğlu Belediyesi, turizmcileri ağırladı - "ACE of M.

21.02.2017 - 19:45
I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines" organizasyonuna katılmak için dünyanın farklı ülkelerinden İstanbul'a gelen turizmciler, Beyoğlu'nda yenilenen tarihi Emek Sineması ve Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi'ni gezdi

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediyesi, 22-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek "ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines" organizasyonuna katılmak için dünyanın farklı ülkelerinden İstanbul'a gelen turizmcileri ağırladı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde "Tüm Renklerimizle Bir Araya Geliyoruz" sloganıyla Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda gerçekleştirilecek organizasyon kapsamında gelen turizmciler için Beyoğlu'nda bir etkinlik düzenlendi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, konuklarını, İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera Oteli'nin girişinde karşılayarak, onlarla Emek Sineması'nı gezdi. Turizmciler, Beyoğlu tatlarının sunulduğu akşam yemeğinden sonra Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi'ni ziyaret etti.

Demircan, konuklarına Beyoğlu'nun tarihi mekanları hakkında bilgi verirken, onları İstanbul'un kalbi ve turizm merkezi olan Beyoğlu'nda ağırlamakta büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin turizm konusunda iddialı bir ülke olduğunu belirten Demircan, özellikle Beyoğlu'nun 45 bin yatağıyla İstanbul'un kalbinde turizmle iç içe bir ilçe olduğunu dile getirdi.

Son bir yılda turizm konusunda yaşanan sorunları aşma hususunda çaba gösterdiklerini ifade eden Demircan, "Ülkemizdeki birçok kuruluş üzerine düşeni yapmaya ve bu süreçte en değerli şey olan tanıtım ve davet mekanizmasını yürütmeyi hedefliyor. Bu anlamda bu organizasyonu gerçekleştiren arkadaşlarımıza müteşekkirim. Onları Beyoğlu'nda ağırlama fırsatı bulduk. Beyoğlu deyince, tarihi simgesel yapılardan biri olan Emek Sineması'nda onları misafir ettik." diye konuştu.

Demircan, iş merkezli ve Türkiye'ye turist taşıyacak, ticari kapasiteyi arttıracak aktivitelere Türkiye'nin, İstanbul'un ve Beyoğlu'nun ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

ACE of MICE Genel Müdürü Volkan Ataman da, turizmcileri ağırlayan Beyoğlu Belediyesi'ne teşekkür ederek, yurt dışından gelen konuklara gösterilen ilginin Türkiye'ye katkı olarak geri döneceğini söyledi.