25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bilecik'te Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Töreni

Bilecik'te Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Töreni - Vali Büyükakın: - "Sınırlarımızda vatanı koruyan, şehirlerde terörle mücadele eden her kahraman askerimiz, polisimiz, bizim bu vatan topraklarındaki ebedi varlığımızın birer sembolüdür, garantisidir"BİLECİK (AA) - Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, şehit er Osman Er'in ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

2.02.2018 - 18:33

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Osmaneli Halk Eğitim Merkezi'ndeki törende, şehitlerin Türk milletinin hür ve bağımsız yaşaması uğruna vatan topraklarına kanını akıttıklarını söyledi.

Milletlerin kahramanlarıyla var olduğunu ifade eden Büyükakın, ''Kahramanlar, ülkesi için hayatlarını ortaya koyar. Bu kahramanlar oldukça sonsuza kadar var olma duygusu yaşayacaktır. Vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan milletimiz için şehitlik ve gazilik, ulaşılabilecek en yüce makamdır." diye konuştu.

Büyükakın, Türkiye'nin, şehitlerin ve gazilerin mirası olduğunu vurguladı.

"Her bir gazi ve şehidin bu toprakları vatan yapan beratın birer mührü olduğuna işaret eden Büyükakın, şöyle konuştu:

"Sınırlarımızda vatanı koruyan, şehirlerde terörle mücadele eden her kahraman askerimiz, polisimiz, bizim bu vatan topraklarındaki ebedi varlığımızın birer sembolüdür, garantisidir. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla ülkemiz ve milletimiz adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı devlet övünç madalyası tevcih edilen şehidimizin ailesine böyle bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür ediyoruz. Şehidimizin ailesine takdim edilen madalya, bu devletin ve milletin bir vefa sembolüdür ve nesilden nesle gururla, kıvançla aktarılacaktır."

Vali Büyükakın, Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından şehidin babası İsmail ve annesi Hayriye Er'e Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim etti.