29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Bilecik'te ''ümmet iftarı''

Bilecik'te ''ümmet iftarı'' - İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde dünyanın farklı yerlerinde Müslümanların yaşadığı acıları paylaşmak amacıyla ''ümmet iftarı'' düzenlendiBİLECİK (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde dünyanın farklı yerlerinde Müslümanların yaşadığı acıları paylaşmak amacıyla ''ümmet iftarı'' düzenlendi.

19.06.2017 - 21:19

İHH Bilecik İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesinde sivil toplum örgütleri adına yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirmek istedikleri ümmet iftarında oruçlarını çorba, hurma ve su ile açtıklarını söyledi.

Yaşanan acıları paylaşmak amacıyla ''ümmet iftarı'' düzenlediklerini ifade eden Yıldırım, ''Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimizin dramatik ve kötü durumunu, bir nebze olsa iftar günün de Şeyh Edebali topraklarda hissetmek, kardeşlik, birlik ve beraberlik hukukumuzun yeniden tesisi için bir arada olmak istedik. Burada Suriyelisiyle, Afganistanlısıyla, Iraklısıyla birlikte diz çöküp iftarımızı açtık. Zor durumda olan Müslümanların hali ve vaktini güzel eyler. Ümmet iftarıyla, kardeşlik, birlik ve beraberlik hukukumuz yeniden tesis edilir ve güçlenir.'' dedi.

Yağmur altında yer sofrasında düzenlenen iftara, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İHH Marmara Bölge Başkanı Ruhi Ademoğlu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.