28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Bingöl Üniversitesinin tabelası değişti

Bingöl Üniversitesinin tabelası değişti - Rektör Prof.

17.11.2017 - 11:51
Dr. Çapak: - "Projelerimizin daha hızlı ve daha düzenli bir şekilde devam edebilmesi için Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezini kurduk. Merkez aracılığıyla da üniversitemizin tabelasını değiştirdik"

BİNGÖL (AA) - Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı" kapsamında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesinin tabelası "Bingöl Üniversitesi Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma Alanında Pilot Üniversite" olarak değiştirildi

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, yaptığı açıklamada, geçen yıl Türkiye'deki 42 üniversite arasında "pilot" seçilen üniversitenin, tarım ve havza bazlı kalkınma alanında çalışmalara başladığını belirtti.

Kurumun pilot üniversite seçilmesi sonrası Bingöl'deki paydaşları ve diğer ilgili kurumlarla istişare toplantıları yaptıklarını kaydeden Çapak, bu toplantılarda, arıcılık ve arı ürünleri ile endemik bitkiler başlığının ön plana çıktığını bildirdi.

Çapak, "Projelerimizin daha hızlı ve daha düzenli bir şekilde devam edebilmesi için Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi (PİKOM) kurduk. PİKOM aracılığıyla da üniversitemizin tabelasını değiştirdik." ifadesini kullandı.