16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Bingöl'de kışa hazırlık

Bingöl'de kışa hazırlık - Belediye Başkanı Barakazi: - "İnşallah herhangi bir aksaklık olmadan kışı geçireceğiz.

5.12.2017 - 13:22
Kışın çetin geçmesi bizim için korkulacak bir şey değil, aksine kar berekettir"

BİNGÖL (AA) - Bingöl Belediyesi, kış mevsimi için hazırlıklarını tamamladı.

Bingöl Belediye Makine İkmal Müdürlüğünde karla mücadele ekipleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Yücel Barakazi, tüm birimlerin karla mücadele çalışmalarını tamamladığını, bu yıl karla mücadele çalışmalarında 5 greyder, 5 yüklenici, 6 kamyon, 2 tuzlama aracı, 2 kaldırım temizleme aracı ile 60 personelin görev yapacağını belirtti.

Özellikle karla mücadele ekibinin hazır durumda olduğunu ifade eden Barakazi, şöyle konuştu:

"İnşallah herhangi bir aksaklık olmadan kışı geçireceğiz. Kışın çetin geçmesi bizim için korkulacak bir şey değil, aksine kar berekettir. Bu bereket de tüm Bingöl'e gelsin inşallah. Külfet yönüyle de mücadele belediye ve diğer kurumların işidir. Biz belediye sınırları içerisinde daha önce nasıl hakkıyla bu işi yaptıysak yine yapmaya devam edeceğiz."

Barakazi, 2016 yılında yürütülen karla mücadele çalışmaları kapsamında 80 bin ton karın şehrin dışına taşındığını anımsatarak, "Bu yıl ne olacağını bilmiyoruz ama 100 bin ton ve daha fazlasını taşıyabilecek kapasitemiz var Allah'a şükür. Bu kışı da alnımızın akıyla tamamlayacağımıza inanıyoruz. Memleketimize ve ülkemize bereketli bol bir kış diliyorum." ifadelerini kullandı.