28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Bir günlük okul sevinci yaşadı

Bir günlük okul sevinci yaşadı - Bingöl'de doğuştan fiziksel engelli olan ve evde eğitim alan 6 yaşındaki Hasan Topluk'un okula gitme hayali bir günlüğüne gerçekleştirildi - İl Milli Eğitim Müdürü Engin: - "Küçük kardeşimizin hayalini onu öğrencilerle buluşturarak gerçekleştirdik.

16.10.2017 - 16:56
Hasan doktor olmak istediğini de söyledi. Bu hayali de inşallah gerçekleşir"

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de doğuştan fiziksel engelli 6 yaşındaki Hasan Topluk, bir günlüğüne okul sevinci yaşadı.

Yeni Mahalle'de yaşayan ve fiziksel engeli nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen bir öğretmen ile evinde eğitim gören Topluk'un en büyük hayali sınıfta öğrencilerle bir arada olmaktı.

Topluk'un bu hayali öğretmeni tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirildi. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin'in girişimiyle hazırlık yapıldı. Evinden alınan ve Cumhuriyet İlkokuluna götürülen Topluk, öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Topluk için sınıftaki öğrenciler şarkılar söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Engin, yaptığı açıklamada, Hasan'ın okul hayalini onu okulda öğrencilerle bir araya getirerek gerçekleştirdiklerini söyledi.

Topluk'un özel eğitim kapsamında evinde eğitim hizmeti aldığını anlatan Engin, "Küçük kardeşimizin hayalini onu öğrencilerle buluşturarak gerçekleştirdik. Hasan inşallah devletine, milletine faydalı bir evlat olacak. Hasan doktor olmak istediğini de söyledi. Bu hayali de inşallah gerçekleşir." dedi.

Sınıfta arkadaşları ile bir süre eğitim gören Topluk, daha sonra öğretmeni ve annesi tarafından evine götürüldü.