28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Bir Yıldız gider, bin Yıldız doğar"

"Bir Yıldız gider, bin Yıldız doğar" - FETÖ'nün hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde başına şarapnel parçası isabet etmesi sonucu şehit düşen Yıldız Gürsoy'un ağabeyi, darbecilere en ağır cezanın verilmesini istiyor - Şehidin ağabeyi Gürsoy: - "Halkın gücünün karşısında, sizin gücünüz yeter mi? Bu vatan bölünmez.

15.07.2017 - 11:28
Bir Yıldız gider, bin Yıldız doğar. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez"

YOZGAT (AA) - MUHAMMED NURİ ERDOĞAN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı önünde başına isabet eden şarapnel parçasıyla yaralanan ve bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra şehit düşen Yıldız Gürsoy'un ağabeyi Okay Gürsoy, darbecilere en ağır cezanın verilmesini istiyor.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde yaşayan şehit Gürsoy’un ağabeyi Okay Gürsoy, kız kardeşine ve Türk milletine yapılanı unutamıyor.

Darbecilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Gürsoy, "Kız kardeşim şehit oldu, çok hüzünlüyüz ama bir yönden de çok gururluyuz. Rabb'im tüm şehit ailelerine sabırlar versin. Kardeşim gerçekten sağlam bir kızdı, erkek gibiydi. Bir oğlu vardı, oğluna bir gelecek hazırlamak için çalışıyordu. FETÖ'cüleri görüyoruz, haberlerde izliyoruz, bunlara şaşırıyoruz. Onların şu anda nefes alması bile bizim, şehit aileleri olarak kanımıza dokunuyor." dedi.

- "Bu ülkeyi böldürtmeyiz"

Gürsoy, darbecilerin mahkemelerde hala suçlarını inkar ettiklerine değinerek, şöyle konuştu:

"Hala orada nankörlük yapıyorlar ve 'Biz yapmadık' diyorlar. Kim yaptı? Gökten gelip de mi yaptılar? Siz zaten geleceğiniz yere gelmişsiniz. Ne istiyorsunuz? Kendi evlatlarımızın ellerine silah verip de kendi halkımıza nasıl kurşun sıktırıyorsunuz? Siz nasıl bir insansınız? Bu ülkeyi böldürtmeyiz. Halkın gücünün karşısında, sizin gücünüz yeter mi? Bu vatan bölünmez. Bir Yıldız gider, bin Yıldız doğar. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Biz de iman gücü var, bizim milletimiz duyarlıdır. Bu darbecilerin, 'Biz yapmadık' demelerini, beslenmelerini, bu kadar rahat hareket etmelerini içimize sindiremiyoruz."

- İdam talebi

"Allah o darbecilerin cezalarını versin." diyen Gürsoy, "Devlet büyüklerinden rica ediyoruz, bunların nefes alması bile şu durumda bizim içimizi acıtıyor, Türk milletinin içini acıtıyor. Bunlara gereken en büyük cezanın verilmesini istiyoruz. İdam istiyoruz. Milletin canını yaktılar, bunların canı da yansın istiyoruz." ifadelerini kullandı.