29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Bitlis merkezli 8 ilde FETÖ/PDY operasyonu

Bitlis merkezli 8 ilde FETÖ/PDY operasyonu - Düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 9 eski rütbeli askerden 4'ü tutuklandıBİTLİS (AA) - Bitlis merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 9 eski rütbeli askerden 4'ünün tutuklandığı bildirildi.

25.02.2017 - 13:48

Valilikten yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve önlenmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Bu kapsamda 10 Şubat'ta Bitlis merkezli Ankara, İstanbul, Gaziantep, Burdur, Kayseri, Mersin ve Osmaniye illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendiği aktarılan açıklamada, 3 eski rütbeli askerin Bitlis'te, 6 eski rütbeli askerin ise diğer illerde gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen zanlılardan U.K, İ.E, M.K, ve M.A.A'nın tutuklandığı, H.İ.T, Ö.A, A.A, Y.E. ve K.G'nin ise adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldığı bildirildi.

Operasyonlarda terör örgütünün "mahrem" yapısında görevli 2 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.