25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü

Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101.

8.08.2017 - 12:19
yıl dönümü

- Vali Ustaoğlu: - "Gerek Bitlis'in kurtuluşunda gerekse bugün verilen mücadelede şehit olan bütün asker, polis, güvenlik korucusu ve sivil vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum"

BİTLİS (AA) - Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü, törenle kutlandı.

Gökmeydan'da düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, 3 Mart 1916'da Bitlis deresinden su yerine kan aktığını söyledi.

Bitlis'te piyade alayının ve tüm halkın mücadelesine rağmen kentin işgal edildiğini anımsatan Vali Ustaoğlu, "Rus askeri ve Ermeni çetecileri tarafından işgal edilen Bitlis, yaşlısı, genci ve eli silah tutan tüm halkıyla mücadeleye katılmış ve kanlı bir süreç başlamıştı. 8 Ağustos 1916 akşamı 5'inci tümen Bitlis'i tamamen ele geçirmişti. Böylece güzel Bitlisimiz 5 ay süren düşman işgalinden kurtulmuş, bayrağına ve özgürlüğüne kavuşmuştu." dedi.

Bu yıl, Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünün kutlandığını belirten Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Bitlis o zaman Rus askerlerine güvenerek halkımıza zulmeden Ermenilere karşı nasıl direndiyse, bugün de dünyanın çeşitli devletlerinin desteğini alan o Ermenilerin kurmuş olduğu terör örgütüne karşı aynı iman ve gayretle, yine güvenlik kuvvetlerinin yanında yer alarak aynı şanlı mücadeleyi vermektedir. Bu vesileyle gerek Bitlis'in kurtuluşunda gerekse bugün verilen mücadelede şehit olan bütün asker, polis, güvenlik korucusu ve sivil vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. 8 Ağustos kurtuluş günümüz kutlu olsun."

Vali Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ve kurum amirlerinin halk oyunları ekibiyle halay çektiği törene, Vali Yardımcıları Kamil Güzel ve Murat Kütük, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, AK Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.