19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bitlis’te 3 teröristin etkisiz hale getirilmesi

- Tatvan ilçesi kırsalında 3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, çok sayıda silah ve mühimmat ile örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildiBİTLİS (AA) - Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalında 3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, çok sayıda silah ile yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

23.06.2019 - 12:23

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü unsurlarınca Tatvan'ın Sallıca köyü kırsalında terörle mücadele harekatı gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"22 Haziran'da icra edilen harekat kapsamında F-16 desteğiyle 3 terörist silahlarıyla etkisiz hale getirilmiştir. Operasyon icra edilen alanda 3 bölücü terör örgütü mensubu ile 2 kalaşnikof silah, keskin nişancı tüfeği (kanas) ve bu silaha ait 5 şarjör ile 50 fişek, 6 kalaşnikof şarjörü, 180 kalaşnikof fişeği, 6 el bombası, dürbün, 3 şemsiye, muhtelif miktarda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."

Güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla il genelinde terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceği vurgulandı.


Muhabir : Şener Toktaş
Yayınlayan : Doğan Sarıtaş