28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Bitlis'te 400 öğrenci kent merkezinde çevre temizliği yaptı

Bitlis'te 400 öğrenci kent merkezinde çevre temizliği yaptı BİTLİS (AA) - Bitlis'te, Dünya Çevre Günü dolayısıyla 400 öğrencinin katılımıyla kent merkezinde çevre temizliği yapıldı.

5.06.2017 - 18:56

Bitlis Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle kentte temizlik çalışmaları başlattı.

Yaklaşık 400 öğrenci ve memurların da katıldığı temizlik çalışması, Kazımpaşa İlkokulu önünden başlayarak çarşının farklı noktalarında devam etti.

Etkinliğe katılan öğrenciler ve memurlar, yerlerdeki çöpleri toplayarak "Daha Yaşanır Bir Bitlis İçin" ve "Yaşasın Temizlik" sloganları attı.

Bitlis Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Vekili Murat Yıldız, belediyelerin çevre temizliğinde etkin rol alan kuruluşların başında geldiğini söyledi.

Sabahın erken saatlerinde vatandaşların temiz bir çevre bulması amacıyla cadde ve sokaklarda temizlik çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Yıldız, "Temiz bir çevre için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Ekiplerimiz vardiyalı olarak çalışmaktadır. Trafiğin aksamaması için genellikle çöpler araçlarla akşam saatlerinde toplanıyor. Dünya Çevre Günü dolayısıyla gençlerle vatandaşlarda farkındalık oluşturmak amacıyla temizlik çalışması yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Medeni Öztaş ise çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerle çarşı merkezinde temizlik yaptıklarını vurgulayarak, "Gençlik merkezindeki üyelerimiz, sporcularımız ve öğreticilerimizle temizliğin önemini vatandaşlara göstermek için böyle bir etkinlik planladık. Bize destek veren Sayın Valimize ve herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Abdulselam Tadik de daha temiz bir çevre ve yaşanabilir şehirler için vatandaşlarda bilinç oluşturmayı amaçladıklarını kaydederek, çevre kirliliğinin önüne geçmek için ellerinden geldiğince vatandaşları bilinçlendirmeye çalışacaklarını dile getirdi.