29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Bitlis'te terör operasyonu

Bitlis'te terör operasyonu - Tatvan ve Mutki ilçeleri kırsalında PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarda el yapımı patlayıcı ve yaşam malzemesi ele geçirildiBİTLİS (AA) - Bitlis'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda el yapımı patlayıcı ve yaşam malzemesi bulundu.

17.12.2018 - 12:38

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Tatvan ve Mutki ilçeleri kırsalında, bölücü terör örgütü mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullandıkları sığınak ve barınakları imha etmek maksadıyla 14-16 Aralık'ta 4 bölgede İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve güvenlik korucularının da katıldığı müşterek operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlarda PKK'lı teröristlere ait olduğu değerlendirilen 3 sığınak, depo, 2 avcı boy çukuru ve 5 gözetleme mevzisinde el yapımı patlayıcı düzenekleri, güneş paneli, büyük tüp, sığınak yapımında kullanılan branda, örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla il genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği vurgulandı.

Muhabir : Şener Toktaş
Yayınlayan : Şermin Coşkun