17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

"Biz Anadoluyuz" projesi

"Biz Anadoluyuz" projesi - Antalya Valisi Karaloğlu: - "Proje kapsamında Antalya olarak Şırnak'tan bin 250, Bitlis'ten bin 500 olmak üzere 2 bin 750 çocuğumuzu kentimizde ağırlayacağız" - "İller arasında kardeşlik köprüsü oluşturmak ve birlik, beraberlik ruhunun geliştirilmesine katkı sağlamak, projenin amaçlarından"ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Biz Anadoluyuz" projesiyle Şırnak ve Bitlis'ten 2 bin 750 öğrenciyi Antalya'da misafir edeceklerini belirtti.

21.09.2017 - 19:20

İçişleri Bakanlığınca başlatılan proje çerçevesinde, valilikte düzenlenen Antalya İl Yürütme Kurulu Toplantısı'nda konuşan Vali Karaloğlu, Antalya'ya getirilecek çocukları denizle buluşturup kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdirmeyi planladıklarını aktardı.

Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Biz Anadoluyuz projesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilde 15 yaş ve altı, maddi durumu yetersiz, daha önce il dışına çıkmamış, terör mağduru aile mensupları ile şehit ve gazi yakını çocuklarımız öncelikli olmak üzere 50 bin öğrencimizin, ülkemizin 23 farklı şehrini ziyareti hedefleniyor. İller arasında kardeşlik köprüsü oluşturmak ve birlik, beraberlik ruhunun geliştirilmesine katkı sağlamak da projenin amaçlarından. Proje kapsamında Antalya olarak Şırnak'tan bin 250, Bitlis'ten bin 500 olmak üzere 2 bin 750 çocuğumuzu kentimizde ağırlayacağız. Öğretmenler ve diğer misafirlerle bu sayı 3 bini bulur. Bize gelecek olan 3 bin kişiyi sadece otelcilikle ilgili değil, sivil toplumun kendileriyle ilgilenmesini istiyoruz. Çocuklarımızın akranlarıyla ortak projelerde bulunmalarını, toplumun önde gelen simalarıyla sanatçı, sporcularla buluşturmayı da amaçlıyoruz. Çocuklarımızın ilgisini çeken spor, sanat, deniz benzeri mekanları gezdirip, hem çocukların bulunduğu ortamdan uzaklaştırmak hem de terörle yapılan büyük silahlı mücadelenin bu silahsız kısmında toplumda eğer bölgeler arası bir ön yargı varsa, ön yargıları giderip çözüme katkıda bulunması için bu projeyi yapacağız."

Vali Karaloğlu, terörle mücadelede devletin teröriste karşı en ağır cevabı verdiğini dile getirerek, projenin terörle mücadelenin sivil boyutu kapsamında değerlendirilebileceğini, bu anlamda önemli olduğunu vurguladı.

Karaloğlu, Antalya'ya 15 hafta boyunca Şırnak ve Bitlis'ten gelecek misafirleri, her hafta 200'er kişilik kafilelerle 2 gün 3 gece kentte ağırlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bazı kamu kurumları, sivil toplum ve medya kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kafilelerin konaklama ihtiyacının Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (AKTOB) karşılanacağı, ulaşım ile gezi programını ise Antalya Büyükşehir Belediyesinin üstleneceği belirtildi.