20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

"Biz Anadoluyuz Projesi"

"Biz Anadoluyuz Projesi" - İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında, Batman'dan 194 öğrenci Samsun'a uğurlandı - Vali Deniz: - "Biz Anadoluyuz demek, biz biriz, bütünüz, kardeşiz" - "Yıllardır terör örgütünün baskısından ön yargı oluşturulmaya çalışıldı Türkiye'de.

13.10.2017 - 20:00
Ama bizim bir ayrımız yok, örf, adet, gelenek, göreneklerimiz aynı. Çocuklarımız kaynaşsın istiyoruz"

BATMAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında, Batman'dan 194 öğrenci uçakla Samsun'a gitti.

İçişleri Bakanlığınca 180 günlük eylem planı kapsamında hayata geçirilen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin katılımcının ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği projeden Batman'daki 2 bin 500 öğrenci yararlanacak.

Bu kapsamda 194 öğrenciden oluşan ilk kafile Batman Havalimanı'nda düzenlenen törenle Samsun'daki tarihi ve kültürel mekanları gezmek amacıyla yola çıktı.

Geziye katılacak öğrencilere, üzerinde "Biz Anadoluyuz" yazılı şapka, tişört ve çanta hediye edildi. Bazı öğrencilerin ilk kez uçağa binecek olmasından dolayı heyecanlı oldukları görüldü.

Vali Ahmet Deniz, projenin amacının bu ülkenin dört bir yanının bir ve beraber olduğunu göstermek olduğunu söyledi.

Projenin startını vermenin heyecanını yaşadıklarını belirten Deniz, ilk etapta 194 öğrenciyi Samsun'a uğurladıklarını, yıl sonuna kadar ise 2 bin 500 öğrencinin Samsun'a gönderileceğini kaydetti.

Deniz, "Biz Anadoluyuz demek, biz biriz, bütünüz, kardeşiz. Bizim bunlara ihtiyacımız var. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Farklı yerleri görsünler. Yıllardır terör örgütünün baskısından ön yargı oluşturulmaya çalışıldı Türkiye'de. Ama bizim bir ayrımız yok, örf, adet, gelenek, göreneklerimiz aynı. Çocuklarımız kaynaşsın istiyoruz. O nedenle Samsun'dan da öğrencilerimizi misafir edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin çoğunun ilk defa uçağa bindiğini vurgulayan Deniz, çocukların gözlerindeki o heyecanı gördüklerini, gerçekten anlamlı ve güzel bir proje olduğunu anlattı.

Vali Deniz, "Çocuklarımızı seviyoruz, geleceğimizi onlara emanet ediyoruz. Onların iyi yetişmiş olması, milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmesi her şeyin üstündedir. Vatanını milletini seven, milli ve manevi değerlerine sahip, geleneklerine bağlı gençler olarak yetişmeleri bizim için çok kıymetli." diye konuştu.

Öğrencilerden Hülya Kılınç de geziyi düzenleyenlere teşekkür ederek, ilk defa Karadeniz bölgesine gideceğini söyledi.

İlk defa uçağa bineceğini ve şehir dışına çıkacağını belirten öğrencilerden Şahin Avcı da, "Biraz korkuyorum uçaktan ama bineceğim." dedi.

Öğrencilerden Özcan Deniz ise, ilk defa doğduğu kentin dışına çıkmanın heyecanını yaşadığını aktardı.

Törene, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran da katıldı.