19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"Biz Anadolu'yuz" projesi

"Biz Anadolu'yuz" projesi - İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı "Biz Anadolu'yuz" projesi kapsamında, 175 öğrenci Adıyaman'dan Konya'ya uğurlandıADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da, "Biz Anadolu'yuz" projesi kapsamında, 175 öğrenci Konya'ya gönderildi.

15.03.2018 - 10:44

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Adıyaman Valiliği tarafından koordine edilen ''Biz Anadolu'yuz'' projesi kapsamında, daha önce il dışına hiç çıkmamış 175 başarılı öğrenci, Konya'ya gönderildi.

Konya’ya gitmek için Adıyaman Valiliği bahçesinde toplanan öğrencilerin heyecanı gözlerinden okundu.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz Anadolu'yuz" projesi İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bir proje olduğunu söyledi.

"Biz Anadolu'yuz" projesi Güneydoğu illerinden başlanarak doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi kaynaştırma, tanıştırma ve öğrencilerin birbiriyle arkadaşlık kurma projesi olduğunu dile getiren Kalkancı, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında öğrencilerimiz akranlarıyla birlikte yaşamayı ve vatanımızın dört bir köşesindeki tarihi ve doğal güzelliklerini de tanımış olacak. Valilik olarak bütün Adıyamanlıların desteğiyle bu projeye katkıda bulunacağız. Bu proje kapsamında 175 kişilik ilk öğrenci kafilemizi bugün Konya ilimize göndereceğiz. Bu proje ile öğrencilerimizin yeni arkadaşlar edinmesini sağlayarak, birlikte yaşama kültürünün gelişmesine katkıda bulunmuş olacağız."

Valilik bahçesindeki uğurlama törenine Vali Yardımcıları Adem Kaya, Ayhan Akpay, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve öğrenci velileri katıldı.